Catalunya Diari

La Diputació convoca la primera edició del Premi de recerca Elvira Godàs Vila

Es destina a donar suport d’una manera prioritària a investigadors en les primeres etapes d’activitat investigadora

La Diputació de Lleida convoca la primera edició del Premi de recerca Elvira Godàs Vila. La intenció és donar suport a projectes de recerca i difusió cultural i històrica d'àmbit local i comarcal.

El premi estarà dotat amb 6.000 € i té com a objectiu impulsar les xarxes d'investigació i de difusió del coneixement d'aquells treballs que s'endinsin en la història contemporània de la demarcació i que es fonamentin parcialment o totalment en els diferents fons documentals de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'anunci de la creació del premi ja es va fer l'any passat, però a causa de la pandèmia sanitària no s'ha pogut tirar endavant fins a l'any 2021. Aquest premi té caràcter biennal i es fa en col·laboració tècnica amb el Departament d'Història de la UdL.

Fomentar l'estudi i la recerca sobre el territori lleidatà

Vol fomentar l'estudi i la recerca sobre el territori lleidatà des de l'àmbit de les ciències humanes i socials, i està destinat a donar suport d'una manera prioritària a investigadors en les primeres etapes d'activitat investigadora. La professora responsable del seguiment del projecte serà la doctora Antonieta Jarne.

Elvira Godàs Vila –la filla petita de Victorina Vila i Frederic Godàs (1879-1920), fundadors del Liceu Escolar de Lleida, inaugurat el 1906– va ser una mestra republicana exiliada a Mèxic i activista que va ostentar la presidència d'honor de la Asociación Archivo, Guerra y Exilio.


Comentaris

envia el comentari