Catalunya Diari

La Diputació de Lleida signa un préstec destinat a despesa d’inversions per als ajuntaments

Els diners són per cobrir el Pla per a despesa d’Inversions per a Ens Locals que s’aprovarà al proper Ple del mes de setembre

Imatge de la signatura de Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida signa un préstec de 10 M€ destinat a despesa d’inversions per als ajuntaments i EMD | LleidaDiari.cat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha signat aquest matí un préstec per la quantia de 10 milions d'euros amb l'entitat Cajamar Caja Rural. Aquests diners van destinats al Pla d'Inversions per a Ens Locals que s'aprovarà al proper Ple del mes de setembre, i que té com a finalitat ajudar les entitats locals en l'execució d'inversions als seus municipis i, al mateix temps, impulsar l'economia productiva del territori.

El crèdit té una durada de 10 anys a un interès variable d'Euribor a 3 mesos+0'80. Cajamar ha estat l'entitat escollida d'entre cinc diferents entitats bancàries a les quals la Diputació de Lleida va demanar oferta, per ser la que ha proposat millors condicions.

 

Tenir-ne disponibilitat com més aviat millor

La signatura s'ha dut a terme aquest matí per tenir-ne disponibilitat com més aviat millor per poder aprovar el nou Pla d'inversions. Joan Talarn ha explicat que la pretensió de la Diputació de Lleida és que el Pla d'Inversions per a Ens Locals es pugui fer efectiu arran de l'aprovació en el proper Ple de les bases i de l'assignació econòmica a cada ens local. Seguint el mateix criteri com s'ha fet fins ara en la resta de plans, la voluntat de la Diputació de Lleida és que el repartiment d'aquests diners sigui equitatiu, seguint factors de discriminació positiva per lluitar contra el despoblament i l'envelliment dels municipis i eliminant els ajuts discrecionals.


Comentaris

envia el comentari