Catalunya Diari

La Diputació obre les convocatòries per la promoció de polítiques d’igualtat

Les ajudes estan destinades a ajuntaments i associacions i entitats sense ànim de lucre

La Junta de Govern de la Diputació de Lleida ha donat llum verda a les dues convocatòries per a la promoció de polítiques d'igualtat que comptaran amb una aportació institucional de 217.000 €, segons ha publicat el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Concretament, s'ha donat el vistiplau a la convocatòria per a la concessió de subvencions als ajuntaments de la demarcació de Lleida, en l'àmbit de la promoció de les polítiques d'igualtat i la incorporació de la perspectiva de gènere i dels drets de no discriminació de les persones LGTBI, 2021, per un valor de 142.000 €.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La convocatòria abraça el finançament d'iniciatives derivades de la implementació i el desenvolupament de les polítiques que promoguin la igualtat efectiva de dones i homes, la incorporació de la perspectiva de gènere, l'empara de dones i infants en situació de risc o vulnerabilitat i l'erradicació de les violències masclistes i que facin efectius els drets de no discriminació a les persones LGTBI, essent beneficiaris d'aquestes subvencions tots els ajuntaments de la demarcació de Lleida, excepte l'Ajuntament de Lleida que, en disposar d'un servei d'atenció específic i diferenciat, no concorrerà a la convocatòria.

Reunions d'Igualtat al Pallars Sobirà
La Diputació obre les convocatòries per a ajuntaments i associacions i entitats sense ànim de lucre en la promoció de polítiques d’igualtat | LleidaDiari.cat

Aproven la convocatòria per a la concessió de subvencions a les associacions i entitats sense finalitat de lucre

Al mateix temps, s'aprova la convocatòria per a la concessió de subvencions a les associacions i entitats sense finalitat de lucre de la demarcació de Lleida per a la promoció de la igualtat, 2021, amb una aportació de 75.000 € per a la realització de projectes o activitats que promoguin la igualtat entre homes i dones, l'empoderament de les dones, l'empara de dones en situació de risc o vulnerabilitat, l'erradicació de les violències masclistes i la no discriminació del col·lectiu LGTBI.

Podran ser beneficiàries d'aquestes subvencions les associacions i les fundacions no participades per les administracions públiques; les cooperatives sense ànim de lucre, i les organitzacions sindicals que acompleixin actuacions per promoure la igualtat de gènere. La diputada d'Igualtat, Helena Martínez, ha explicat que «amb la publicació d'aquesta convocatòria s'assoleix un dels objectius estratègics que es va fixar l'Àrea d'Igualtat en la seva creació: dotar els ens municipals de recursos econòmics per tal d'impulsar polítiques feministes i LGTBIQ».

Ha destacat que «hi ha hagut un avenç importantíssim en la implementació de les polítiques de gènere locals en els darrers anys, però el que busquem és la consolidació i generalització d'aquestes polítiques». En aquest sentit, ha afegit que «la majoria d'aquestes polítiques, però, tendeixen a tenir poc pressupost i malauradament això influeix en la seva incidència. Per això, és tan important que una institució com la Diputació de Lleida els doni eines i recursos econòmics per tal de seguir implementant aquestes polítiques i més en el context de crisi sanitària i econòmica causada per la Covid-19».

Entitats que treballen en la promoció de la igualtat

D'altra banda, ha remarcat que «de la mateixa manera també ens satisfà la convocatòria per les entitats que treballen en la promoció de la igualtat, l'erradicació de les violències masclistes i la promoció dels drets LGTBIQ que fan una tasca ingent i que també es troben en un context difícil, els hem de donar suport per tal que puguin donar continuïtat als seus projectes». Finalment, ha afirmat que «per primer cop també podran optar a aquest suport econòmic per part de la Diputació a través d'una convocatòria de concurrència competitiva, més transparent i equitativa».


Comentaris

envia el comentari