Catalunya Diari

El dispositiu d'atenció a temporers a Fira de Lleida presta 8.174 serveis d'allotjament

El projecte finalitzat a 31 d'agost ha atès 725 persones mentre que encara n'hi ha 65 allotjades en pisos municipals

La Paeria va finalitzar dimarts passat el dispositiu d'atenció a persones temporeres al pavelló 3 de Fira de Lleida, iniciat l'1 de juny. El projecte ha atès en total 725 persones, de les quals majoritàriament homes, menys 9 dones.
 

El nombre de pernoctacions al pavelló ha estat de 8.174, una xifra relativament inferior a la de l'any passat, quan es van superar les 14.500. Actualment, encara hi ha 65 persones allotjades als 14 pisos habilitats per l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) per a la campanya. 
 

El dispositiu de la Paeria també ha registrat 2.244 atencions socials816 en l'àmbit laboral i 213 en el jurídic. Les dutxes i la consigna han tingut 4.042 usos1.132 de bugaderia, que ha estat una de les novetats d'aquesta campanya, amb 4 rentadores i assecadores. De fet, el servei de dutxes i consigna se seguirà oferint a partir d'ara a les piscines municipals de Cappont, en horari de dilluns a divendres, de sis a vuit del vespre

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons la Paeria, en general, les persones usuàries han tramés a l'equip tècnic de professionals valoracions en positiu respecte als serveis, agraint l'assessorament en els diferents àmbits.  En referència al perfil dels temporers, s'han comptabilitzat 23 nacionalitats, principalment provenen del Senegal, el Marroc, Algèria i Mali. Pel que fa a la seva situació administrativa, les dues situacions majoritàries són de residència de llarga durada, en un 42%, de residència de llarga durada i irregular, en un 31%.
 

L'alcalde deLleidaMiquel Pueyo, ha assegurat que la campanya ha estat més tranquil·la i s'ha beneficiat de l'experiència acumulada i de la cooperació amb el Departament de Salut. Pueyo ha explicat que els darrers anys s'havia cobert aquesta necessitat amb accions provisionals, una situació «insostenible». Per això, ha afegit que el programa de l'actual equip de govern inclou la construcció d'un equipament i accions que es volen desplegar aquesta legislatura. 

Pla obert de l'interior del pavelló 3 de Fira de Lleida amb llits per acollir temporers i sensesostre
El dispositiu d'atenció a temporers a Fira de Lleida presta 8.174 serveis d'allotjament | LleidaDiari.cat

Suspens de la Plataforma Fruita amb Justícia Social

La Plataforma Fruita amb Justícia Social ha tornat a suspendre el dispositiu per a temporers de la Paeria i ha demanat l'ampliació de l'atenció fins que finalitzi la campanya agrària. Asseguren que menys de cinc persones han dormit la passada nit al Pavelló; de fet, diuen que no s'hi veien més de mitja dotzena de llits parats i segons testimonis que han consultat, van ser menys d'una desena els que van dormir-hi la nit del 30 d'agost i una quinzena la nit del 29, mentre més d'una vintena fa dies que dormen fora, als voltants de l'equipament. La Plataforma diu que denuncien que des de mitjans de mes no se'ls ha donat allotjament o no se'ls ha renovat la tarja per pernoctar-hi.
 

D'altra banda, la Plataforma denuncia que hagin dormit al pavelló treballadors que han d'allotjar els contractadors, tal com estipula el conveni agrari per les persones empadronades a més de 75 quilòmetres. Diuen que durant aquests mesos han recollit nombrosos testimonis en aquest sentit, així com de persones que han estat treballant i dormen al ras perquè els empresaris no els ofereixen allotjament.

Finalment, lamenten que el dispositiu no només s'ha privatitzat sinó que ha expulsat les entitats del tercer sector de la ciutat que feia anys que treballaven voluntàriament en la gestió del mateix.


Comentaris

envia el comentari