Catalunya Diari

Dolors López, la candidata del PP a Lleida, vol una Lleida que deixi de tenir l’IBI més car d’Espanya

Dolors López, la candidata del PP a Lleida, vol una Lleida que deixi de tenir l’IBI més car d’Espanya| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

La candidata del PPC a l’alcaldia de Lleida, Dolors López, ha estat presentada oficialment aquest dissabte com a cap de llista per a les eleccions municipals del 24 de maig. Durant el seu discurs, que ha tingut lloc al monument de la Seu Vella, amb la presència de la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha deixat clar que "vull una Lleida que deixi de tenir l’IBI més car d’Espanya i on els comerços no es vegin obligats a tancar les seves portes".

López ha anunciat una sèrie de propostes en aquest sentit en cas que arribi a governar la Paeria, com són la de rebaixar el tipus de gravamen de l’IBI en un 15%, i que els nous locals comercials quedin exempts de pagar la llicència d’obertura.

La cap de llista a la Paeria ha manifestat que l’elevada fiscalitat que pateixen els lleidatans “és fruit del fort endeutament del govern de l’alcalde Àngel Ros, que acumula un deute superior als 200 milions d’euros”, i això comporta que “entre amortització i interessos, els lleidatans es veuen obligats a pagar 17 milions d’euros l’any o, el que és el mateix, 1.500 euros per lleidatà".

Dolors López, que ha volgut destacar el fet que és l’única dona que es presenta a l’alcaldia de Lleida, també ha anunciat altres propostes que posarà en pràctica en cas que arribi a governar la Paeria, com la creació d’un viver d’emprenedors per crear ocupació, o la creació de més zones verdes.

"Volem saber la veritat"
La candidata del PPC també ha fet referència a l'escorcoll que s’ha fet aquesta setmana a la Paeria per part de l’Oficina Antifrau. En aquest sentit, López ha dit que la ciutat de Lleida "no es mereix un govern que només està pendent de les seves guerres internes", i ha afegit que els lleidatans “volem saber la veritat del que està passant al consistori”, a més de lamentar “el trist espectacle” que està vivint la ciutat després de la divisió que hi ha dins del govern del PSC.

Per la seva part, la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha destacat que “Dolors López és la proposta de la gestió eficaç, la que permetrà baixar els impostos, incentivar la creació de llocs de treball, i la que permetrà tenir millors equipaments”. I ha afegit: “Lleida necessita persones pròximes i eficaces com la Dolors López”.

Sánchez-Camacho ha indicat que “els lleidatans no es mereixen el que està succeint a l’Ajuntament de Lleida, no es mereixen un govern municipal que per problemes interns porta la Fiscalia Anticorrupció i l’Oficina Antifrau a escorcollar l’Ajuntament, i no es mereixen un Govern que embruti el nom de la ciutat”. “L’etapa d’Àngel Ros com alcalde s’ha acabat, els lleidatans es mereixen Dolors López com a alcaldessa per a que retorni la dignitat a l’Ajuntament de Lleida”, ha afegit.

“Mentre Mas vol la desconnexió de Catalunya de la resta d’Espanya, som el partit de la connexió, de la MAT i del tren de l’alta velocitat amb Europa, creiem més en connectar que en desconnectar i la Dolors López ha de ser l’alcaldessa de la connexió amb Catalunya i la resta d’Espanya”, ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari