Catalunya Diari

Dóna suport als teus docents

Dóna suport als teus docents| Javier Giménez

 Se’ns presenta una nova llei educativa que, en consonància amb la ideologia conservadora i neoliberal, es regressiva  pel que fa a l’equitat i el principi d’igualtat d’oportunitats. Un avantprojecte presentat sense previ debat democràtic, sense comptar amb l’opinió de la comunitat educativa ni la col·laboració del professorat que, al cap i a la fi, haurà de ser fonamental en la seva aplicació. Cal recordar-ho avui 5 d’octubre que, sota el lema "dóna suport als teus docents", celebrem el Dia Mundial del Docent.
 
Si analitzem la realitat veiem que, amb l’excusa de la crisi econòmica, ni s’incentiva ni es dóna suport a la tasca docent; que les polítiques, tant del govern central com el de la Generalitat, van en la direcció contrària: Augmenten el nombre d’alumnes a l’aula, afegeixen hores d’atenció directa del professor a l’alumnat en detriment de les hores de preparació, els centres educatius perden ensenyants,minven les  partides dirigides a la formació del professorat, es perden oportunitats de continuar projectes d’escola activa i d’ensenyament inclusiu, redueixen serveis educatius i recursos corresponents a politiques de tractament de la diversitat. En definitiva, el professorat copsa noves exigències amb menys recursos al seu abast.
 
En un dia com aquest 5 d’octubre, des de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT, la FETE, volem recordar que l’educació mai ha estat una despesa, al contrari, és una inversió de futur. Que els països  que en la seva història s’ho han cregut i han apostat per la formació dels seus ciutadans  se’n surten del "forat".
 
Avançar cap a la recuperació econòmica passa per a què el nostre jovent rebi una formació qualificada. També, per donar eines i una adequada formació al professorat en el seu repte contra el fracàs i l’abandonament escolar, que tant de mal ens està fent. Una lluita a la que no s’ha de deixar al professorat tot sol; és responsabilitat del conjunt de la societat.
 
Javier Giménez, FETE-UGT Terres de Lleida


Comentaris

envia el comentari