Catalunya Diari

Donen el tret de sortida a la 28a Campanya de Joguines de la Creu Roja

Creu Roja Joventut a Lleida repartirà joguines a més de 2.000 infants de la Província de Lleida

Imatge d'una infant amb una joguina
Donen el tret de sortida a la 28ena Campanya de Joguines | Pixabay

'La joguina educativa' és una campanya desenvolupada per Creu Roja Joventut de Lleida i a la vegada a la resta de províncies de Catalunya, i amb ella es pretén, un any més, garantir un dels drets de la infància: el dret al joc, i per això es recullen joguines per infants en situació de vulnerabilitat. Té com a objectiu principal fomentar el valor pedagògic i la importància educativa de la joguina, entenent-la com un element vehicular per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat.

Durant aquest any 2020, la pandèmia de la Covid-19 ha agreujat la situació de les famílies vulnerables a les quals ja anàvem atenent des de Creu Roja Joventut. De fet, durant tota la situació d'estat d'alarma, també es va fer un esforç per cobrir les necessitats de tots els infants, per això, un cop més ens tornem a bolcar amb els drets dels infants.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Amb el lema 'Els seus drets en joc', la campanya recollirà i distribuirà joguines noves no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives entre infants en situació de vulnerabilitat de tot Catalunya. Podeu consultar els punts de recollida i activitats a la pàgina web www.lajoguinaeducativa.com entre l'11 de novembre del 2020 i el 4 de gener del 2021. A la seu de Creu Roja Lleida serem punt de recollida de joguines tot el mes de desembre, igual que a la resta d'assemblees de CR de la província.

50 persones voluntàries d'11 assemblees de la Creu Roja a Lleida

Fins al moment s'estan activant unes 50 persones voluntàries d'11 assemblees de la Creu Roja a Lleida, per fer que la campanya arribi a més de 25 municipis, més de 2.000 infants i més de 4.000 joguines. Però aquest any necessiten més mans, per tal de repartir tasques i poder complir amb les mesures de prevenció adequadament. Més enllà de la recollida i repartiment de joguines, la campanya vol posar èmfasi en el dret dels infants a jugar i el valor educatiu del joc, emmarcant-se en el projecte de la Joguina Educativa que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l'any.

Per aquest motiu, sol·liciten que les joguines siguin noves – tenint en compte que els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies - no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc en grup.

Diferents fórmules de col·laboració

A més de sol·licitar la implicació de la ciutadania, Creu Roja Joventut demana la col·laboració d'empreses, comerços i entitats. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules: des de la donació de joguines, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d'espais per a la recollida, entre d'altres. Les donacions es podran fer als diferents punts de recollida que es poden consultar a la web www.lajoguinaeducativa.org. Al mateix espai web es pot veure el calendari de les diverses activitats previstes a les diferents localitats i les col·laboracions.


Comentaris

envia el comentari