Catalunya Diari

Dones maltractades de Lleida exposen a 'Dona i art'

Les arts i el cos s'han convertit en protagonistes del treball, des de la tendresa i la creativitat

Imatge de l'exposició de dones a Lleida
És un projecte d’Artteràpia Transdisciplinària | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida i l'entitat Cammini dell'Arte han promogut el projecte 'Dona i Art' en què dones que pateixen o han patit situacions de violència masclista han expressat els seus sentiments a través de l'art.

El projecte d'Artteràpia Transdiciplinària ha tingut com a resultat aquesta mostra, formada per una setantena d'obres de pintura, escultura, etc., que es pot visitar fins al 3 de febrer al Centre Cívic de Balàfia, a l'espai Maria Rúbies, de 09 h a 21 h (al c/ de Terrassa, 1). La regidora de Polítiques per als Drets Socials, Regina Cairol, la inaugura aquesta tarda a les 19.00 h.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Realitzat per Maria Letizia Cipriani i Núria Aguilà Jiménez

El projecte ha estat realitzat per Maria Letizia Cipriani i Núria Aguilà Jiménez. Les dones que es troben en situacions de violència de gènere han d'afrontar-se a elles mateixes i a les seves circumstàncies, fet que pot requerir suport i assessorament, per reconstruir una sèrie d'estructures emocionals, que en molts casos han derivat en baixa autoestima i pèrdua d'identitat. La iniciativa els ofereix un espai per a l'expressió emocional, possibilitant canvis i vies per al creixement personal.

Les arts i el cos s'han convertit en protagonistes del treball, des de la tendresa i la creativitat, i ha facilitat a les dones iniciar un viatge per habitar-se d'una altra manera i d'acord amb la seva naturalesa. La Regidoria de Polítiques per als Drets Socials ha organitzat la mostra amb l'entitat Cammini dell'Arte i han comptat amb la col·laboració del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, i el Pacto de Estado; el Casal de la Dona; l'AV Balàfia, DonaBalàfia i Lo Més Senzill.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari