El plat del restaurant L'Estel de la Mercè de Lleida elaborat amb DOP pera de Lleida va passar aquest dijous la primera fase de selecció com a plat favorit dels catalans. La pera competeix en un concurs llençat per la revista 'Cuines' que busca el plat preferit dels catalans elaborat a partir de productes amb Denominació d'Origen Protegides i Indicacions Geogràfiques Protegides. En una primera fase competien 22 plats dels quals vuit han passat a la final, entre els quals s'hi troba una recepta elaborada per la Xef Mercè Tomàs, propietària del restaurant L'Estel de la Mercè, que inclou DOP pera de Lleida com a ingredient principal. A partir de la selecció d'aquests vuit plats, els seguidors de la revista van començar a votar aquest dijous la segona fase del concurs que es tancarà el pròxim 2 de novembre amb la tria de quatre plats. D'aquests quatre plats se'n triaran dos de finalistes i en la darrera votació nomès quedarà la tria d'un plat com a plat preferit dels catalans.
A més de la difusió mediàtica que obtenen els productes amb DOPs i IGPs amb aquest concurs, la recepta guanyadora serà distribuïda per una cadena de botigues com a plat envasat i preparat per menjar. El Consell de la DOP pera de Lleida anima a tots els lleidatans a través de les xarxes socials a fer de la DOP pera de Lleida el plat preferit dels catalans. A banda de la pera de Lleida, també lluiten per ser el plat preferit dels catalans la DOP Avellana de Reus, la IGP Gall del Penedès, la IGP Pollastre i Capó del Prat, la IGP Pa de Pagès Català, la DOP Fesols de Santa Pau, la IGP Poma de Girona i la DOP Arròs del Delta de l'Ebre.
Més notícies: