Un plat elaborat amb pera de Lleida opta a ser un dels plats preferits dels catalans

El restaurant l'Estel de la Mercè elabora el plat que es presenta al concurs
Imatge de la preparació d'un plat amb Pera de Lleida | LleidaDiari.cat

El plat del restaurant L'Estel de la Mercè de Lleida elaborat amb DOP pera de Lleida va passar aquest dijous la primera fase de selecció com a plat favorit dels catalans. La pera competeix en un concurs llençat per la revista 'Cuines' que busca el plat preferit dels catalans elaborat a partir de productes amb Denominació d'Origen Protegides i Indicacions Geogràfiques Protegides. En una primera fase competien 22 plats dels quals vuit han passat a la final, entre els quals s'hi troba una recepta elaborada per la Xef Mercè Tomàs, propietària del restaurant L'Estel de la Mercè, que inclou DOP pera de Lleida com a ingredient principal. A partir de la selecció d'aquests vuit plats, els seguidors de la revista van començar a votar aquest dijous la segona fase del concurs que es tancarà el pròxim 2 de novembre amb la tria de quatre plats. D'aquests quatre plats se'n triaran dos de finalistes i en la darrera votació nomès quedarà la tria d'un plat com a plat preferit dels catalans.

  

 

 

A més de la difusió mediàtica que obtenen els productes amb DOPs i IGPs amb aquest concurs, la recepta guanyadora serà distribuïda per una cadena de botigues com a plat envasat i preparat per menjar. El Consell de la DOP pera de Lleida anima a tots els lleidatans a través de les xarxes socials a fer de la DOP pera de Lleida el plat preferit dels catalans. A banda de la pera de Lleida, també lluiten per ser el plat preferit dels catalans la DOP Avellana de Reus, la IGP Gall del Penedès, la IGP Pollastre i Capó del Prat, la IGP Pa de Pagès Català, la DOP Fesols de Santa Pau, la IGP Poma de Girona i la DOP Arròs del Delta de l'Ebre.



Comentaris

envia el comentari