Catalunya Diari

Dos detinguts a Lleida per estafes en compres per internet

Dos detinguts a Lleida per estafes en compres per internet| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat divendres, dia 21 d'octubre, dos homes, un de 23 anys i de nacionalitat camerunesa i l'altre, de 26 anys i nacionalitat dominicana, tots dos veïns de Lleida, com a presumptes autors d'estafes bancàries. En els dos casos utilitzaven numeracions de targetes obtingudes fraudulentament per comprar per internet.

Aquest octubre una empresa de paqueteria va alertar els mossos d'una possible compra fraudulenta de béns per internet. Segons informava, s'estarien repartint paquets des de finals de juliol a una sèrie d'adreces que totes tindrien en comú el mateix telèfon de contacte.
 
Arran aquest fet es va obrir una investigació que va permetre constatar que les compres es realitzaven al mateix portal de venda de productes, en aquest cas de venda de sabates i complements. Els responsables d'aquesta empresa de vendes per internet va confirmar que els havien comprat articles utilitzant numeracions de targetes bancàries obtingudes fraudulentament o sostretes.
 
Els mossos van constatar 42 compres fraudulentes, i van relacionar diferents noms d'entrega i direccions, tots relacionats amb tres números de telèfons mòbils de contacte.
 
El passat divendres, 21 d'octubre, l'empresa de transport va avisar que aquell dia tenia que entregar 3 paquets més que tindrien el mateix telèfon mòbil inicial. Els investigadors van muntar un dispositiu que va permetre detenir en el moment de l'entrega, al carrer Teuleries, al presumpte autor de les estafes. Es tracta d'un home de 23 anys, de nacionalitat camerunesa i veí de Lleida.
 
Posteriorment es va realitzar una entrada i perquisició al seu domicili del carrer Teuleries. Els agents van recuperar 29 parells de sabates i els tres telèfons mòbils relacionats amb les transaccions. Tot apunta que el detingut aconseguia numeracions de targetes bancàries i realitzava compres a nom de persones del seu entorn o fictícies, amb adreces molt properes a la seva, i sempre introduïa un telèfon mòbil de contacte que controlava directament per poder fer la recollida final.
 
D'altra banda, a finals d'agost un veí de Lleida va denunciar dos càrrecs al seu compte bancari, amb un import proper als 2.000 euros, que ell no havia realitzat. Els càrrecs eren de compra de bitllets, un de transport aeri i l'altre de ferrocarril.
 
Els mossos van obrir una investigació i van determinar les identitats de les persones que realment van fer ús dels bitllets. En ambdós casos va resultar que havien comprat els passatges a un home que deia que treballava o estava relacionat amb una agència de viatges, a un preu molt inferior al del mercat.
 
Els investigadors van determinar la identitat d'aquesta persona i aquest divendres el van detenir.
 
De la investigació es desprèn que el detingut, quan ja tenia assegurat un client que volia comprar els bitllets, utilitzava numeracions de targetes obtingudes fraudulentament per comprar-los per internet a nom dels usuaris finals, als que després cobrava un preu inferior.
 
Els dos detinguts van quedar en llibertat el mateix dia després de declarar a la comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.


Comentaris

envia el comentari