Catalunya Diari

Les dues ciutats lleidatanes que proposen suspendre la taxa per a les terrasses dels bars

El termini de la suspensió es planteja fins al 30 d’abril

Imatge d'unes taules de bar
El govern de la Paeria proposa suspendre les taxes de terrasses i vetlladors i dels mercats ambulants | LleidaDiari.cat

L'equip de govern de l'Ajuntament de Lleida proposa suspendre fins a l'abril la taxa per ocupació de la via pública per a terrasses i vetlladors així com la dels mercats ambulants periòdics. La iniciativa es tractarà en la pròxima reunió de la Comissió Informativa de les Polítiques de Gestió del Govern Obert, Economia i Participació i es portarà a l'aprovació del Ple Municipal del mes de desembre.

L'objectiu de la proposta és donar suport a dos sectors molt afectats per les mesures de contenció de la pandèmia. La suspensió de la taxa es preveu mantenir-la fins al 30 d'abril de 2021. En aquesta data finalitza l'estat d'alarma i el toc de queda nocturn que ha de permetre reprendre l'activitat amb una major normalitat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La mesura es duu a terme en un període d'increment de la corba pandèmica que no ha permès aplicat el Pla d'obertura progressiva del Govern de la Generalitat i que ha comportat noves restriccions en vigor des d'aquest dilluns. Tant la taxa de terrasses com la de mercats estan actualment suspeses. La de mercats, des de l'estiu, i la de terrasses, ho haurà estat per espai de nou mesos aquest 2020.

Les ordenances que es preveu suspendre 

- Número 3.1: Taxa per ocupació de la via pública, secció 1a-Taules i cadires, carpes, veles i para-sols.

- Número 2.9: Taxa per mercats, apartats b.1 i b.2, de l'epígraf 1r de la tarifa 3a per a Mercats ambulants periòdics.

La mateixa decisió a Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa portarà a l'aprovació del Ple extraordinari del pròxim dimarts la modificació de l'ordenança fiscal per a l'ocupació de terrenys d'ús públic amb terrasses que preveu eximir els establiments dedicats a la restauració que tenen terrassa del pagament de les taxes per ocupació de l'espai públic durant el 2021. L'alcalde Marc Solsona ha explicat que, amb aquesta mesura, el consistori renuncia a ingressar el pròxim exercici els 27.000 euros previstos per aquest concepte.

La mesura, que afecta una vintena d'establiments que presten aquest servei a la població, pretén ser una ajuda indirecta i d'estímul per a la recuperació econòmica d'un sector que s'ha vist afectat per les mesures de contenció de la covid-19. El Ple de l'Ajuntament de Mollerussa també debatrà dimarts la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tal de dividir en dos sectors els terrenys afectats per la retirada de l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) que es va acordar tirar endavant en el darrer Ple ordinari. Així, de les 20 hectàrees que formen aquesta finca, la proposta preveu la divisió en un sector de 5 hectàrees, que compta amb càrregues per cessions fetes per particulars als quals es vol donar una solució urbanística, i un segon sector de 15 hectàrees.

Així mateix, també es debatrà l'aprovació provisional de la modificació del POUM que ja es va acordar amb l'objectiu de permetre el pas d'instal·lacions a la zona de la carretera de Torregrossa i la renovació en el càrrec per quatre anys més de l'actual Jutge de Pau del municipi, Josep Maria de las Heras.


Comentaris

envia el comentari