Catalunya Diari

Eduard Baches demana que les agendes d'alcalde i regidors siguin públiques

Eduard Baches demana que les agendes d'alcalde i regidors siguin públiques| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L'alcaldable d'ICV a Lleida, Eduard Baches, ha demanat a la Paeria que les agendes de l'alcalde i dels regidors siguin públiques. És cert que el paer en cap ho fa a un nivell d'actes institucionals, però Baches creu que s'hauria d'aprofundir en la seva activitat com a càrrec públic, explicant totes les trobades que realitza, com ja es fa a molts països d'Europa.

En aquest sentit, l'alcaldable d'ICV es compromet a fer-ho quan arribi a la Paeria, i així ho signarà, conjuntament amb altres propostes sobre transparència, el proper dimecres. "Si volem aixecar qualsevol ombra de dubte sobre l'activitat que es fa a qualsevol institució pública, una de les passes més importants és publicar l'agenda dels càrrecs públics, regidors i regidores de la Paeria. Actualment, a la Paeria, s'està publicant l'agenda d'actes de l'alcalde. Però amb això no n'hi ha prou, al ser profundament insuficient".
 
I ha afegit: "Creiem que des de la Paeria s'hauria de publicar l'agenda d'activitats de tots els càrrecs públics. Saber amb quines organitzacions, entitats, empreses... es reuneixen, a quins actes es va o quines trobades es realitzen i amb quines persones, sempre que aquestes trobades estiguin relacionades amb l'activitat del càrrec públic que s'ostenta, i mai amb la seva vida personal. En altres països d'Europa o als Estats Units ja s'està realitzant. De fet, alguns càrrecs públics publiquen hora per hora tota la seva activitat".
 
En aquest aspecte, Eduard Baches signarà el proper dimecres un codi ètic, amb els diferents compromisos que adquirirà quan arribem a la Paeria a partir de maig. En aquesta signatura es comprometrà a fer pública la seva agenda, i explicar dia a dia amb qui es reuneix, les organitzacions, institucions o empreses amb qui es troba i tot el que fa cada dia com a regidor de l'ajuntament.


Comentaris

envia el comentari