Catalunya Diari

Eduard Baches signa el Codi Ètic que marcarà les seves línies d'actuació en transparència, ètica i participació democràtica

Eduard Baches signa el Codi EÌ€tic que marcaraÌ€ les seves línies d'actuació en transpareÌ€ncia, eÌ€tica i participació democraÌ€tica| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

El candidat d'ICV a l'alcaldia de Lleida, Eduard Baches, ha signat aquest dimecres el Codi Ètic que marcaràÌ€ les línies de la seva actuació́ al capdavant del grup municipal d'Iniciativa a partir del maig de 2015. Aquest Codi consta de 30 compromisos articulats en tres blocs.

Baches ha declarat: “El 15M em va marcar políticament, i per mi és inconcebible la professionalització de la política. Vull accedir a la Paeria per transformar una realitat injusta i dura per a la major part de la població, no per guanyar-m'hi la vida. La política és servei al poble, mai un ofici. És per aixoÌ€ signo aquest Codi EÌ€tic i aquests compromisos”.

Un primer bloc està destinat als compromisos personals de com fer política, basats en el respecte, la pedagogia, la participació la responsabilitat, l'autoexigència i l'empatia a l'hora d'articular la seva tasca.

El segon bloc es dedica a articular els diferents compromisos personals que adquireix l'alcaldable. Entre altres l'assumpció de responsabilitats, incompatibilitats amb qualsevol altre càrrec públic o privat, transparència, agenda pública penjada al seu web, limitació de mandats, limitació de sous, renúncia a dietes econòmiques, compromís a no acceptar cap pla de pensions privat derivat de la seva tasca com a regidor o qualsevol regal, etc.

Finalment ha signat també un compromís amb una forma nova de comunicar. Estar disponible sempre i a tota hora, per contestar qualsevol pregunta dels mitjans de comunicació en relació a la seva tasca com a regidor, a utilitzar un llenguatge no sexista ni excloent, a no utilitzar mai la demagògia i a rectificar públicament en cas d'equivocació.

En aquest aspecte també s'ha compromès a publicar la seva declaració de béns i interessos econòmics abans de l'inici de la campanya electoral del maig, per tal de que la ciutadania estigui completament informada del candidat a l'hora de votar-lo, i no aixecar ni una sola ombra de dubte. Per acabar, en uns mesos, un cop escollida la llista electoral, es debatrà i signarà un compromís similar com a candidatura, per a que durant la campanya electoral, la transparència sigui l'eix vertebrador.

Eduard Baches ha finalitzat l'acte declarant: "Crec que qualsevol candidat/a al nostre ajuntament hauria de signar un document similar. Convido a tothom a fer el mateix. Si volem recuperar la confiança de la ciutadania amb les seves institucions públiques hem de donar exemple, i aquest és el millor camí a seguir”.


Comentaris

envia el comentari