Catalunya Diari

El sector funerari fa el salt al món online: descobreix eFuneraria

Les funeràries online permeten la contractació dels serveis tradicionals però a través d'un clic.
Les funeràries online permeten la contractació dels serveis tradicionals però a través d'un clic. | LleidaDiari.cat

En els últims anys tota classe d'empreses i sectors acusats de tradicionals han fet el salt al món online, amb l'objectiu d'incrementar les seves vendes o clients o de no veure's superats per l'auge del comerç electrònic. Però existeix un sector que acaba d'incorporar-se a l'ecosistema digital: el sector dels serveis funeraris.

Això ha estat possible gràcies a l'aposta d'empreses com eFuneraria, una empresa que ha creat la primera funerària 100% online d'Espanya i que presta serveis funeraris en les principals ciutats del país. És fàcil trobar serveis funeraris de Barcelona, de Madrid o de València, per citar alguns exemples. 

En què consisteixen les funeràries online?

Les funeràries online ofereixen un servei similar al de les funeràries tradicionals però la contractació de les quals és possible de manera ràpida a cop de clic. En entrar en una funerària online com eFuneraria, l'usuari pot realitzar el seu encàrrec en tres senzills passos. En primer lloc cal triar el tipus de servei que es necessita (inhumació, incineració...), després cal triar la localitat on es prestarà el servei i en últim lloc es deixen les dades com el telèfon o el correu electrònic per a rebre els diferents preus a través del comparador.

A més dels serveis tradicionals, les funeràries online també han diversificat el seu negoci i fins i tot és possible realitzar encàrrecs d'enviaments de flors a tanatoris o vetlles per a homenatjar el difunt. Això permet adquirir tot el servei funerari en un únic lloc de manera ràpida i senzilla, una cosa fonamental en moments tan delicats.

Principals serveis de les funeràries online

Entre els principals serveis que es poden trobar i contractar en les funeràries online com eFuneraria destaquen per la seva importància els que es mostren a continuació:

Pompes fúnebres

En ciutats com Barcelona són molt demandats serveis com les pompes fúnebres. Aquest tipus de serveis permeten acomiadar a un familiar de la manera que es mereix i en les funeràries online tan sols cal posar-se en contacte per a contractar una pompa fúnebre amb els requeriments que el client necessita.

Enterraments i inhumacions

Amb els cementiris de les grans ciutats molt saturats, els preus de les sepultures han anat creixent de manera constant en els últims anys. Per això quan no es té una sepultura en propietat pot ser de gran utilitat els serveis de les funeràries per a trobar els millors preus per a enterrar al familiar mort. Un servei que ja es pot sol·licitar a través d'Internet.

Incineració

A causa dels preus dels nínxols i sepultures són moltes les persones que opten per la incineració com una alternativa més econòmica per a la butxaca familiar. En l'actualitat és el servei funerari més popular i el servei ofert per les funeràries online està al nivell de la qualitat dels serveis oferts per les funeràries tradicionals. En ciutats com Barcelona les tècniques d'incineració estan molt desenvolupades i és possible que la cremació duri bastant menys, la qual cosa fa la situació més suportable als familiars.

Repatriacions i trasllats de cadàvers

Els trasllats de cadàvers són molt habituals quan el mort desitja ser enterrat en una altra localitat diferent de la que viu. Menys comuns són les repatriacions, però també són molt importants en les grans ciutats a causa de la gran presència d'estrangers que viuen en elles. Les funeràries online permeten tramitar aquest tipus de serveis de manera ràpida per a atendre les peticions amb diligència.

Elecció de tanatoris

Els tanatoris són un element imprescindible en els funerals de l'actualitat, ja que s'han convertit en el punt de referència per a vetllar als morts en les hores prèvies al seu funeral o enterrament. Existeixen molts tanatoris en qualsevol ciutat de mitjà o gran grandària, així que les funeràries online mostren als seus clients les millors opcions per a acollir als seus familiars.

Cerimònies de record

Cada vegada són més habituals les cerimònies laiques de record on familiars i amics es reuneixen per a recordar a la persona morta una setmana després del succés. En aquesta mena de cerimònies se solen exhibir imatges, vídeos i se solen realitzar lectures de paraules de record. A vegades la cerimònia s'amenitza amb música. Un servei que les funeràries online ja estan oferint als seus clients a través d'Internet.

Com es pot apreciar sembla evident que les funeràries online estan llestes per a conquistar el mercat a través d'Internet, i és que resulta molt còmode i ràpid per a contractar qualsevol tipus de servei funerari.


Comentaris

envia el comentari