El 29N, totes les lluites al carrer

Les Marxes de la Dignitat, el moviment sorgit el passat 22 de març, tornen a cridar a la mobilització massiva de la classe treballadora i de la majoria social el proper dia 29 de novembre. Per exigir amb tota la rotunditat possible pa, sostre, treball i dignitat davant la greu situació d’emergència social que es viu al nostre país. A Lleida, la crida a la mobilització de les Marxes de la Dignitat coincideix amb la manifestació convocada per la Marea Blanca en defensa de la sanitat pública i en contra del consorci sanitari que vol posar en marxa el conseller Boi Ruiz. És per aquest motiu que el Col·lectiu 22M de Lleida s’adhereix i s’afegeix a aquesta convocatòria i convida a participar-hi activament tota la ciutadania. Perquè el consorci no serà 100% públic i no quedarà sotmès al dret públic en allò que és més essencial: ni a la normativa de contractes pública, ni a la llei sobre control i fiscalització de despeses ni a la llei d’incompatibilitat d’alts càrrecs. El consorci també propiciarà la corrupció. La fòrmula ja s’ha mostrat fracassada i sota l’ombra de corrupteles, amiguismes i portes giratòries en altres llocs del país. El consorci obre la porta a la privatització  i a l’enriquiment de tercers a la sanitat pública i no assegura millores en la qualitat asistencial que rebran els usuaris. Per tot això, entre moltes altres raons, el 29N cal dir ben fort que la nostra salut no pot ser el seu negoci.
 
El 29N cal sortir al carrer, a més, perquè totes som víctimes d’una corrupció que ha suposat el robatori de milers de milions de diners públics que han anat a parar a mans privades. Mentrestant, els de baix, la gran majoria social, ens veiem obligats a pagar un deute odiós i il.legítim que no hem generat. Ara, a més a més, ens volen fer empassar un tractat de lliure comerç entre la UE i els EUA, el TTIP, que negocien en secret i que beneficia les grans multinacionals  a costa dels drets democràtics, socials i econòmics i dels recursos públics i mediambientals. L’acord a què es pretén arribar incorpora un mecanisme de protecció d’inversions que permetrà a les empreses denunciar els estats en els quals es realitzin inversions, en el cas de que aquests països apliquin canvis normatius que segons el parer de les empreses perjudiquin les seves inversions (el tema sona molt a la indemnització milmilionària  que ha rebut el projecte Castor).
 
El 29N cal sortir al carrer per reclamar la dignitat que tenim com a persones i per fer sentir la nostra veu: i és que se’ns nega el dret a un treball digne, s’aboca els joves a buscar-se la vida a l’estranger,; se’ns nega el dret a l’habitatge, se’ns retalla en educació, en sanitat i en dependència. Es retallen les pensions a les persones grans. Som criminalitzats i patim la repressió d’un sistema que ens roba les llibertats i ens vol emmordassar. Se’ns nega, en fi, el dret a decidir.
 
El 29N cal dir prou al model patriarcal que fomenta les agressions envers les dones i que els nega el dret a decidir sobre el propi cos. Cal dir prou al racisme i a la xenofòbia perquè tots som persones immigrades i, per molt que hi insisteixin, no n’hi ha cap d’il.legal i a ningú se li pot negar el dret a una vida digna. Totes som Mohamed Abagui, Idrissa Diallo o Alik Manukyan, maltractats i morts a l’interior del Centre d’Internament per a Estrangers (CIE).
 
El 29N, en definitiva, cal que totes les veus siguin una de sola per reclamar un món més just, més lliure i més igualitari. La cita és a la 6 de la tarda a la plaça Ricard Viñes. O bé mitja hora abans a les columnes que sortiran des de l’hospital Arnau de Vilanova i des de la biblioteca de la UdL de Cappont. El 29N.
 
Col·lectiu 22M de Lleida