Catalunya Diari

El BBVA acomiadarà un miler de persones enguany i tancarà 2.800 oficines a Espanya

És el banc que més ha reduït la seva plantilla en els últims mesos
El BBVA preveu seguir amb els acomiadaments. | Cedida

La banca segueix amb els seus intents de millorar la seva eficiència malgrat que els tipus no pugin fins passat el 2018 i el crèdit que aquest any tampoc no augmentarà. Per això, diversos bancs s'han proposat acomiadar personal per aconseguir un benefici més alt. El BBVA s'ha posat al primer lloc en aquest procés i ja va acomiadar 658 empleats durant el primer trimestre, que també va suposar el tancament de 130 oficines. Ara, com informa 'El Confidencial', el banc preveu un total d'acomiadaments que augmentaria fins als 1.316 aquest any. 

El nombre d'acomiadaments és molt rellevant si es compara amb els 1.415 acomiadaments que es van dur a terme en el conjunt dels bancs espanyols durant el 2016. Per la seva banda el BBVA reconeix haver fet fora 2.378 persones en els últims dotze mesos, la majoria derivades de l'ERE de l'antiga Catalunya Caixa de l'any passat.  A més, Carlos Torres, el conseller delegat del grup, afirma que a llarg termini contemplen el tancament de 2.800 oficines a l'Estat per deixar-ne unes 1.000. 

 

A més a més, el BBVA no serà l'únic que reduirà la seva plantilla i les seves oficines, els altres bancs també seguiran reduint capacitat a causa de la nova tendència que els clients cada vegada visiten menys l'oficina i tot es fa a través d'Internet. Per tant, tots els bancs i caixes prescindiran d'una part de la seva plantilla i de diverses oficines.Comentaris

envia el comentari