Catalunya Diari

El Casal de Joves de Lleida organitza una acampada per denunciar la situació dels temporers

Exigeix ​​a l'ajuntament l'habilitació d'espais municipals com el Mercat del Pla, actualment sense activitat, per atendre degudament als temporers

Imatge d'una persona dormint al carrer del Centre Històric de Lleida | LleidaDiari.cat

El Casal de Joves de Lleida protagonitzarà aquesta nit una acampada al costat dels temporers de la campanya de la fruita que dormen a la intempèrie en el Centre Històric de la ciutat. Segons l'organització, la Paeria no està atenent adequadament a aquest col·lectiu i, per això, pretén posar de manifest la «greu situació d'emergència» que viuen els treballadors de la fruita. De la mateixa manera, el Casal de Joves exigeix ​​a l'ajuntament l'habilitació d'espais municipals com el Mercat del Pla, actualment sense activitat, per atendre degudament als temporers. L'acte reivindicatiu començarà a les 19.30 hores amb un passeig pel Centre Històric i seguirà a les 20.30 hores amb l'acampada en una de les places del barri.

Cal recordar, que aquesta setmana En Comú Podem també ha denunciat l'estat en què viuen alguns temporers de la fruita a les comarques lleidatanes. La senadora per Lleida, Sara Vilà, va visitar diversos assentaments en què els temporers viuen, segons Vilà, en unes pèssimes condicions de salubritat. Davant aquesta situació, En Comú Podem es va comprometre a implicar a totes les administracions responsables, per tal de solucionar el problema.

Els temporers dormen en males condicions | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari