Catalunya Diari

El Comú de Lleida aprova presentar-se a les properes eleccions municipals en forma de candidatura ciutadana

El Comú de Lleida aprova presentar-se a les properes eleccions municipals en forma de candidatura ciutadana| Redacció - Fotografia: Comú de Lleida

 

El Comú de Lleida ha aprovat presentar-se a les properes eleccions municipals promovent una candidatura unitària, sota la fórmula d'agrupació d'electors, en la qual la llista de candidats es confeccionarà amb un procés participatiu amb mecanismes de primàries i consensos. 

En l’assemblea en la qual han participat ciutadans i ciutadanes de Lleida de diferents edats i procedències, s’ha constatat amb il·lusió la viabilitat d’una aposta guanyadora per renovar la vida política de la ciutat. Aquesta aposta passa per definir un nou model de ciutat, construïda pels ciutadans, on el foment de la participació, la transparència i el bé comú siguin els eixos de la gestió municipal.
 
En la candidatura s’hi poden integrar totes aquelles persones que comparteixin el document marc, que inclou les línies del programa comú (document aprovat a l'assemblea de 19­-10-­2014), i el model organitzatiu assembleari elaborat en l’assemblea anterior. Ambdós es consideren punts de partida, oberts al debat, desenvolupament i millora, debat en el qual s’invita a participar a tots els ciutadans de Lleida compromesos amb un nou model de ciutat.
 
En aquesta candidatura, al seu temps, s’hi podran integrar totes aquelles organitzacions polítiques i socials que assumeixin la llista com a pròpia i s’impliquin en la confecció de les llistes d’electors renunciant a presentar llista pròpia però no renunciant a la seva identitat i reconeixement en el projecte comú.
 
La candidatura ha de contribuir a reduir el nombre de candidatures d’esquerra que es presentin a les eleccions municipals. En cap cas ha de suposar sumar­-hi una papereta més que contribueixi a disgregar més el vot.
 
A aquesta decisió s’hi ha arribat desprès de mesos de diferents contactes i reunions amb les forces polítiques i socials de la ciutat i assumint que en el moment actual aquesta és la solució òptima per oferir als ciutadans de Lleida una alternativa de govern viable, transformadora i guanyadora.


Comentaris

envia el comentari