Catalunya Diari

El Comú fa públic que almenys tretze càrrecs electes, entre ells quatre regidors actuals, s'han beneficiat de multes prescrites

El grup municipal fica així en dubte la gestió de l'equip de govern

El grup del Comú de Lleida aquest dijous en roda de premsa | LleidaDiari.cat

El Comú de Lleida ha tingut accés a documentació que demostraria que han prescrit multes d'almenys quatre regidors de l'actual Paeria. Segons la informació a la qual ha tingut accés el grup municipal, s'haurien beneficiat de multes caducades -essent càrrecs electes- almenys dotze regidors i exregidors de l'Ajuntament de Lleida i un diputat per Lleida al Congrés. En total l'agrupació d'electors disposa de 57 multes prescrites, d'entre 40 i 200 euros. Si, a banda de les que han prescrit, s'hi afegeixen multes donades de baixa per altres motius, caldria sumar-ne catorze més. Segons les dades del Comú els grups beneficiats són: el PSC (8), CiU (2), ICV (1), PP (1) i ERC (1). 

El Comú de Lleida considera que -fins i tot en una mostra de multes que és limitada i parcial- s'evidencien molts dubtes sobre la gestió que han fet els governs de la ciutat sobre les multes de trànsit. Hi ha casos en què han prescrit fins a deu multes a una sola persona en vint mesos, fet que ens porta a pensar que podríem estar davant una possible eliminació sistemàtica de sancions via prescripció. L'equip de govern ha de facilitar a la ciutadania i a tots els grups municipals la informació, indispensable per determinar si hi ha pogut haver alguna vulneració del principi d'igualtat i poder emprendre, si escau, les accions que pertoquin. Si és cert que prescriu un alt volum de multes, cal saber per quin motiu, i ens cal tenir tot el llistat per saber si és fruit exclusivament de la mala gestió o hi ha una intencionalitat política, segons explica el Comú.

Davant aquestes informacions, el Comú pregunta a tots els grups municipals si consideren que aquests fets requereixen ser aclarits amb celeritat i transparència. Els regidors del Comú posen a disposició de tots els regidors de la corporació la informació de multes prescrites de la qual disposen.


Comentaris

envia el comentari