Catalunya Diari

El Comú posa en coneixement d'Anticorrupció, Antifrau i el CGPJ els 665 documents rebuts sobre multes prescrites

Entre els documents destaquen 22 multes prescrites d'un càrrec electe en actiu

El Comú de Lleida ha fet públic el contingut de la denúncia que va presentar aquest dijous a la Fiscalia Especial Contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada a Madrid. «Entenem que els mitjans i la ciutadania tenen dret a que se'ls donin respostes en un tema que ha generat preocupació social. Per respecte al principi de presumpció d'innocència no hem fet públic cap nom, excepte el de les persones denunciades, que són l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, la tinent d'alcalde Montserrat Mínguez i la regidora de seguretat ciutadana Sara Mestres», apunta la formació.

«Només tenim una part de la informació i no ens ha arribat per via oficial. Recordem a l’alcalde que la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat ha resolt que els regidors del Comú tenen dret a obtenir la relació de les sancions imposades per la Guàrdia Urbana de Lleida que van ser donades de baixa per prescripció o per qualsevol altre motiu entre 2006 i 2016», asseguren des del Comú. En aquest sentit, recordeu que ho van demanar fa més de mig any, i la GAIP va resoldre al seu favor amb data 28 de març de 2017. I afegeixen: «Ho vam recordar al darrer ple, però es continua vulnerant el nostre dret d'accés a la informació».


Davant la negativa reiterada de l'equip de govern a cedir l'esmentada informació i la gravetat dels fets que es desprenen de la informació rebuda, el Comú explica que s'ha vist en l'obligació de formular la denúncia i posar els fets que s'exposen en coneixement de la Fiscalia Contra la Corrupció, el Consell General del Poder Judicial (ja que hi ha implicades persones d'estaments judicials) i l'Oficina Antifrau de Catalunya (atenent al fet que també hi ha implicades administracions públiques i persones de la funció pública).

El Comú de Lleida presenta les denúncies per a que mitjançant els organismes corresponents s'examini, investigui i inspeccioni «l'anòmala actuació del que no és un cas aïllat, sinó 60 expedients de persones físiques i jurídiques diferents, que sumen 665 documents en total». La informació que té la formació es divideix en quatre blocs: quinze càrrecs electes, dotze funcionaris, nou empresariat i 16 altres (familiars de polítics, regidors, funcionaris municipals, col·laboradors, membres de la societat civil i/o de les llistes electorals del PSC). I després d'analitzar-les destaquen que: d'un restaurant apareixen més de 90 multes prescrites; d'una persona rellevant de l'àmbit jurídic i la seua família propera més de 60 multes prescrites; d'un càrrec electe en actiu, 22 multes prescrites. Per aquest motiu, i després de veure els nombrosos llistats i sancions donades de baixa per diversos motius, entenem que pot confirmar-se una «llista blanca de personatges i empreses sobre els que l'Ajuntament de Lleida estaria filtrant les multes. Hem trobat casos en els quals prescriuen sancions abans de temps, o molt després del període màxim, o fins i tot quan es troben en execució voluntària o executiva».


Comentaris

envia el comentari