Catalunya Diari

El conseller Comín inaugura el nou Hospital de Salut Mental Sant Joan de Déu de Lleida

El conseller de Salut destaca que el nou centre suposa «un pas molt important en quantitat i qualitat en el procés de transformació de la xarxa de salut mental»

L'exterior del nou Hospital Sant Joan de Déu de Lleida | LleidaDiari.cat

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha inaugurat aquest divendres el nou Hospital de Salut Mental Sant Joan de Déu de Lleida, tot i que part de les instal·lacions ja van entrar en funcionament el tres d'abril passat. Durant la seva intervenció, Comín ha afirmat que «és un dia històric per a la salut de Lleida i Catalunya perquè aquest nou equipament suposa un pas molt important en la quantitat i qualitat en el procés de transformació de la xarxa de salut mental del nostre país que té lloc aquest 2017». El centre acull les unitats hospitalàries de salut mental (Subaguts, Alta Dependència Psiquiàtrica i Programa UAPE), fins ara ubicades al Centre Assistencial Sant Joan de Déu d'Almacelles (Segrià). L'equipament respon al nou model comunitari, tant pel seu disseny d'espais com per la ubicació en el territori que apropa els pacients a les famílies, ja que moltes d'elles no s'hauran de desplaçar fins a Almacelles per visitar els seus familiars.

En les setmanes vinents, s'incrementaran els llits de salut mental de subaguts i d'alta dependència psiquiàtrica d'adults, així com les places d'hospitalització de dia infantojuvenil. La posada en funcionament del nou servei especialitzat de salut mental per a persones amb discapacitat intel·lectual (SEMS-DI) també està prevista pròximament. 

L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu aborda l'assistència a la salut mental infantojuvenil i d'adults des d'una perspectiva integradora, tant des del punt de vista sanitari com de serveis socials i amb la visió de continuïtat dels processos assistencials, sempre en un marc de col·laboració amb els serveis sanitaris i amb els agents socials de les terres de Lleida.

El nou Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, situat a l'avinguda Canadiense, 28, és un edifici de tipologia aïllada que consta de planta soterrània, planta baixa i tres plantes. A la planta baixa hi ha els serveis ambulatoris del CSMIJ i l'Hospital de Dia de Salut Mental Infantojuvenil, el SESM-DI i una àrea docent. A la planta primera hi ha dues unitats d'hospitalització; a la planta segona, dues unitats d'alta dependència psiquiàtrica i una altra àrea central de rehabilitació; i a la planta tercera hi haurà dues unitats, una de les quals s'obrirà durant l'estiu i l'altra que, inicialment, romandrà tancada.

La superfície construïda total és de 12.019,50 metres quadrats; la del solar és de 8.103,00 metres quadrats, la superfície ocupada per l'edificació és de 3.707,60 metres quadrats i la superfície d'espais lliures vinculats a l'edifici és de 4.395,40 metres quadrats.


Comentaris

envia el comentari