Catalunya Diari

El Consorci Sanitari lleidatà s'aprovarà a principis de 2015

El Consorci Sanitari lleidatà s'aprovarà a principis de 2015| EP - Fotografia: Miki de Santiago

 

El futur Consorci Sanitari de Lleida s'aprovarà definitivament el primer trimestre de 2015, a través d'un acord de Govern. Així ho han donat a conèixer aquest dimarts els integrants del consell d’administració de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).


El consorci agruparà en una sola gestió l'Hospital Arnau de Vilanova, l'Hospital de Santa Maria, tots dos a Lleida, l'Hospital de Tremp i els centres d'atenció primària de la província, pel que en opinió del gerent territorial de GSS i l'ICS a Lleida, Jaume Capdevila, és també una oportunitat per a la Universitat de Lleida. 


 


No obstant, els òrgans de representació del personal de la Universitat de Lleida i els agents socials han demanat aquest dimarts la retirada de la institució en el procés de constitució del Consorci Sistema Integral de Salut Lleida de l'ordre del dia del consell de govern de la institució, argumentant que aquest consorci obre la porta a les privatitzacions. 


 


Els representants del personal assenyalen que com a membres de la comunitat universitària volen estar informats del que suposa que la UdL formi part d'aquest consorci i conèixer els avantatges per a la institució i saber què fa la universitat en un consorci de prestació de serveis sanitaris. Remarquen que la universitat ha d'estar atenta a les opinions de la pròpia societat i precisa que "la pròpia societat lleidatana s'ha manifestat en contra a través de la recollida de més de 38.575 signatures de diferents col·lectius", tant dins com fora de l'àmbit sanitari. 


 


35.000 firmes recollidesFins al moment s'han recollit 35.000 signatures en defensa "d'un sistema sanitari 100% públic", una xifra que a Capdevila li sembla baixa. "Les signatures diuen per un sistema sanitari cent per cent públic. En cap moment penso que defensant el consorci els que estem en aquesta taula no fem altra cosa que defensar un sistema sanitari cent per cent públic", ha afirmat Capdevila. 


 En el consell d'administració d'aquest dimarts hi han participat com a vocals, entre altres persones, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros i el director de l'IRBLleida, Xavier Matias-Guiu. Comentaris

envia el comentari