Catalunya Diari

El Corte Inglés ho sabrà tot de tu

El Corte Inglés ho sabrà tot de tu| Sònia Gatius

 La realitat de la privatització del Registre Civil que el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, vol dur a terme passa, cada vegada més, per etapes d'allò més incomprensibles. Potser és comprensible en la ment de Gallardón al que li atorguem des d'ara mateix la medalla d'honor a l'enemic número u del públic.
 
Fins ara sabem que la intenció de Gallardón és atorgar la gestió de tots els registres de l'Estat als registradors de la propietat, privatitzant un servei públic i acabant amb més de 3.500 llocs de treball. Aquesta idea, que Gallardón no ha abandonat encara que ho negui, es converteix en més evident quan sabem la carta que han rebut els nostres companys que treballen en els registres civils i que ens han fet arribar.
 
L'empresa d'informàtica de El Corte Inglés, IECISA s'ha adjudicat per 119.000 euros el contracte per inventariar tots els registres civils de l'Estat.
 
La Direcció General de Registres i del Notariat ha tramès als registres civils de tota Espanya un qüestionari perquè els treballadors aportin una sèrie d'informació a IECISA que ja l'any 2007 es va adjudicar, juntament amb Telefónica, la digitalització dels llibres del registre civil.
 
Ara els nostres companys han de respondre i passar part del seu temps fent treballs com:
Mesurar el gruix dels llibres.
- Mesurar els metres lineals que ocupen els llibres a les prestatgeries.
- Informar de quants volums existeixen fins de 1950 i del seu estat de conservació.
- Nombre dels volums des de 1950 a 2001.
- Nombre de volums digitalitzats
 
Tot això respecte a les seccions de naixements, matrimonis, defuncions i tuteles.
 
Però ICESA no vol saber només això. A més volen que els nostres companys facin una previsió sobre el volum de treball que existeix i que anotin el seu volum per mesos. Tota aquesta informació és bastant necessària, creiem, quan es té idea de muntar un negoci. Es tracta del que s'anomena "estudi de mercat" i això pretenen que ho fem nosaltres.
 
Per què? Perquè sí que hi ha una clara intenció de privatitzar el Registre Civil, de fer desaparèixer als jutjats de pau i d'acabar amb 3.500 llocs de treball a tot l'Estat. El Registre passarà a ser un negoci i com a tal els registradors necessiten saber quant pots guanyar o quant poden demanar per cada certificació o inscripció.
 
Ens ha sorprès el cost en l'adjudicació a IECISA que publiquen alguns mitjans: 119.000 euros Només? Per descomptat, ja que a més de treure'ns els llocs de treball pretenen que nosaltres els allisem el camí i els facilitem tot el que sabem. L'últim que ens queda és ensenyar i donar-los classes particulars.
 
Sabem que alguns registres no estan atenent aquesta demanda. No per desinterès sinó per impossibilitat de fer-la pel gran volum de treball.
 
Aquest sindicat va a donar suport als funcionaris del Registre Civil. Aquestes instruccions no responen al treball que tenen previst dur a terme i per tant, considerem que estan fora de les seves obligacions com a empleats públics. En tot cas hauran de ser requerits tots i cada un d'ells per escrit i només d'aquesta manera podrem dur a terme les reclamacions oportunes i en cas necessari portar directament el cas als tribunals.
 
En última instància recomanem a El Corte Inglés que es busqui la vida i recopili ell directament la informació que necessita, per això cobra, nosaltres a més de no cobrar és possible que ens quedem sense feina.
 
Tan ximples no ens cregui Sr Gallardón.
 
Sonia Gatius, responsable UGT-JUSTÍCIA-LLEIDA


Comentaris

envia el comentari