Catalunya Diari

El govern espanyol pretén apujar un 3% la base mínima d'autònoms

La quota mensual pujarà uns vuit euros
La base mínima quedarà en 920 euros mensuals. | Cedida

 

El govern espanyol està preparant una pujada de la base mínima de cotització a la Seguretat Social dels autònoms. S'elevarà un 3% i s'inclourà en els Pressupostos Generals de l'Estat del 2017. Amb aquest increment, la base passaria dels actuals 893,10 euros a 920. La pujada suposarà a cada autònom que cotitzi per aquesta base mínima el pagament d'uns 96 euros més a l'any, el que seria uns 8 al mes. 

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) havia congelat la base mínima per als autònoms el passat 11 de febrer a l'espera de l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat per aquest any. Així doncs, com informa 'Cinco Días', l'increment entraria en vigor al mateix temps que ho facin els pressupostos, que es preveu que s'aprovin abans de l'estiu. Amb aquest augment, el govern vol començar amb el procés d'equiparació dels pagaments dels treballadors del Règim Especial de Treballadors Autònoms (REPTA) als del Règim General d'Assalariats, per poder millorar també les seves prestacions.

 

El BOE va confirmar també a principis de febrer que les bases mínimes de prop del milió d'autònoms que en algun moment del 2016 van tenir contractats al seu servei a un nombre de treballadors per compte d'altri igual o superior a deu treballadors pujaran un 8% fins als 1.152,90 euros mensuals, el mateix que s'incrementen les bases mínimes del règim general.Comentaris

envia el comentari