Catalunya Diari

El Govern legislarà per regular l'ús del burca i el nicab després de l'estiu

El Govern legislarà per regular l'ús del burca i el nicab després de l'estiu| Text i fotografies: EPEn una intervenció davant del ple del Parlament, ha explicat que la recent sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg no varia gens ni mica la voluntat del Govern català de legislar sobre aquest assumpte. Per Espadaler, la sentència obre una "nova perspectiva" i és la de legislar sobre el burca i el nicab no només des de l'àmbit de la seguretat pública, sinó també des de les perspectiva de la dignitat de la dona.

El conseller ha dit que el Govern també vol legislar sobre aquesta qüestió perquè hi ha ajuntaments, com el de Lleida i el de Reus, que demanen "emparament legal" sobre aquest assumpte, ja que les ordenances municipals no tenen prou rang per regular aquesta qüestió.

La Gran Sala del Tribunal Europeu de Drets Humans va dictaminar a començament de mes que la llei que prohibeix a França l'ús del burca o nicab (mocadors islàmics que cobreixen la cara) no contravé la Convenció Europea de Drets Humans. La resolució sosté que la llei francesa no comporta una vulneració de l'article vuitè de la Convenció Europea de Drets Humans, pel que fa al dret al respecte a la privacitat, ni el novè, relacionat amb el respecte a la llibertat de pensament i religió, ni el catorzè, que prohibeix la discriminació. Després de conèixer la sentència, l'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, la va valorar "amb satisfacció" i va manifestar la intenció de demanar al Parlament que segueixi la cort europea i en reguli la prohibició.


Comentaris

envia el comentari