Catalunya Diari

El Govern obre la convocatòria ordinària d'ajuts al lloguer per al 2017 amb un pressupost de 20 milions d'euros

L’import màxim dels ajuts que podran rebre els sol·licitants és de 2.400 euros anuals
Imatge d'arxiu d'un pis de lloguer | CatalunyaDiari.cat

El Govern, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya del Departament de Governació Administracions Públiques i Habitatge, ha obert la convocatòria ordinària d’ajuts al pagament del lloguer per aquest 2017. Per a aquesta convocatòria es preveu un pressupost inicial de 20 milions d’euros, ampliables. S’hi poden acollir totes les persones titulars d’un contracte d’arrendament i que compleixin els requisits establerts sobre el preu del lloguer objecte de subvenció i els ingressos de la renda familiar. L’import d’aquest ajut correspon al 40% del preu del lloguer mensual i pot arribar a un màxim de 200 euros mensuals, és a dir, 2.400 euros anuals. El termini de presentació de les sol·licituds és de dos mesos, és a dir, fins al 19 de juny (inclòs). 

Pel que fa als requisits sobre el preu del lloguer, el límit mensual per als habitatges de la demarcació de Barcelona no pot superar els 600 euros; en el cas de Tarragona i Girona és de 450 euros; a Lleida s’ha establert un màxim de 400 euros i a les Terres de l’Ebre el topall és l’import de 350 euros mensuals. El requisit d’ingressos de la unitat de convivència ve marcat per l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) i s’estableix en funció de les persones que viuen en el mateix domicili. Així, el límit màxim d’ingressos és de 0,94 vegades l’IRSC en el cas d’una persona adulta, i s’hi afegeix 0,46 vegades l’indicador per cada persona addicional de 14 anys o més i 0,28 vegades l’indicador per cada persona addicional menor de 14 anys.

 

Per a aquesta convocatòria, es preveu un pressupost inicial de 20 milions d’euros, ampliables. L’any 2016, la Generalitat va atorgar més de 94 milions d’euros en ajuts ordinaris al lloguer, que van arribar a més de 50.300 famílies d’arreu del territori. Els darrers dos anys, la Generalitat ha cobert el 100% de les sol·licituds presentades que complien amb els requisits.Comentaris

envia el comentari