Catalunya Diari

El Gran Recapte recull 311.242 quilos d'aliments a les comarques de Lleida

El Gran Recapte recull 311.242 quilos d'aliments a les comarques de Lleida| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

Després de tancar el recompte d’aliments recollits durant el Gran Recapte d’Aliments del 28 i 29 de novembre a les comarques de Lleida el resultat final ha estat de 311.242 quilos, una xifra lleugerament superior de la que el Banc dels Aliments de Lleida s’havia marcat com a objectiu de la campanya d’enguany.

No obstant, la xifra podria augmentar durant els propers mesos fins a 350.000 quilos, un cop els supermercats facin efectius els seus compromisos de col·laboració i els diners que s’hagin recollit 'on-line' es transformin en aliments.

A Lleida ciutat s’han recollit més de 150 tones. La majoria provinents dels supermercats que han fet de punts de recollida, però també dels recaptes organitzats pels clubs esportius de la ciutat (Actel Força Lleida, Balàfia Volei, ICG Software Lleida o el Club Handbol Pardinyes) escoles o la Guàrdia Urbana. A comarques el resultat final ha arribat a les 140 tones, xifra que ha estat molt repartida entre totes les poblacions que hi han participat, destacant en certa mesura els 30.000 quilos de Mollerussa, els 25.000 quilos de Tàrrega o els 13.000 quilos de la Seu d’Urgell.

A banda de les aportacions personals, també empreses i institucions han volgut sumar-se al Gran Recapte fent aportacions extraordinàries i ajudant així a engreixar una xifra rècord per al Banc dels Aliments de Lleida. Més de 20 tones s’afegeixen gràcies a la donació de llet de Mercadona, d’oli de la Diputació de Lleida, de fruita fresca del Grup Actel i de turrons per part de la societat d’Agramunt, Turrons Vicens.

400 voluntaris participen en la classificació i distribució
Alumnes d’escoles i instituts (Col·legi Episcopal, Maristes, Claver, Lestonnac, Santa Anna, IES Josep Lladonosa, IES Canigó), usuaris dels Salesians St. Jordi, penats del Centre Penitenciari Obert de Lleida, usuaris de l’Associació Reintegra, voluntaris dels Mossos d’Esquadra, voluntaris de la Parròquia St. Pau i molts ciutadans que pel seu propi compte s’han apuntat per col·laborar en les tasques de classificació i distribució d’aliments que es duen a terme al magatzem central del Banc dels Aliments de Lleida i que duraran fins el 12 de desembre. Abans de Nadal, tots els aliments s'hauran repartit a les entitats socials receptores del Banc dels Aliments de Lleida.


Comentaris

envia el comentari