Catalunya Diari

El grup municipal ERC-Avancem denuncia que més de 6.000 programes de les Festes de la Tardor no s'han repartit

El grup municipal ERC-Avancem denuncia que més de 6.000 programes de les Festes de la Tardor no s'han repartit| Redacció - Fotografia: ERC-Avancem

 

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha denunciat aquest dijous que al costat d'un dels ascensors de la Paeria s'hi acumulen uns 6.200 exemplars empaquetats del programa de mà de les Festes de la Tardor que no han estat distribuïts, quatre dies després que aquesta hagi acabat. La majoria dels programes de mà sense repartir, uns 5.000, són en castellà, mentre que uns 900 estan editats en català. La resta són en anglès i francès.

ERC-Avancem considera que es tracta d'una quantitat molt elevada i demanarà explicacions a l'alcalde durant el ple de divendres. En concret, preguntarà quants exemplars s'han editat en cada llengua, sobre quina previsió s'ha fet i finalment, com s'han distribuït. També vol saber si les edicions fetes en llengües diferents al català han suposat algun cost per al consistori.
 
El contracte que es va adjudicar a l'empresa de Lleó Producciones MIC al gener contemplava una tirada de 65.000 programes de mà per a la Festa Major de Maig i 65.000 més per a les Festes de la Tardor. Tot i no especificar-se en el document, aquests sempre s'han fet fins al moment en llengua catalana.
 
Cal recordar que, malgrat que l'oferta de l'empresa a qui es va adjudicar el contracte va ser de 0 euros, aquesta incloïa com a millora 'una borsa econòmica de 5.000 euros que s'invertiran en el disseny i impressió de treballs editorials addicionals que estimi oportú realitzar l'Ajuntament de Lleida'. Esquerra demanarà si s'han gastat aquests diners i, en cas contrari, en què està previst gastar-los.
 
Per últim, ERC-Avancem plantejarà si té sentit editar programes que no arriben als ciutadans ni compleixen les expectatives dels anunciants, i preguntarà a l'equip de Govern si es preveu modificar la quantitat d'exemplars i el sistema de distribució en propers actes.


Comentaris

envia el comentari