Catalunya Diari

El III Mercat de llibres de segona mà, a l'Institut Guindàvols

El III Mercat de llibres de segona mà, a l'Institut Guindàvols| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El regidor d’Educació, Jesús Castillo, ha visitat el mercat amb el president de l’Ampa, Josep Lluis Navarro, que s’instal·la al gimnàs del centre i que un any més s’ha acollit amb molt èxit. Durant el matí, els pares i els alumnes han pogut intercanviar els llibres d’ESO i Batxillerat, fent més de 300 interaccions entre les famílies.
 
La participació en aquesta iniciativa és voluntària i permet a les famílies abaratir la tornada a l’institut al setembre. El mercat promou altres valors com l’educació dels alumnes en la necessitat de cuidar el material escolar perquè altres companys puguin aprofitar-lo. A més, es consciencia sobre el reciclatge dels llibres, donant una sortida als que ja no es faran servir, i sobre la conservació del medi ambient.
 
El centre educatiu cedeix l’espai perquè es pugui fer aquesta activitat, que l’Ampa promou com a servei als pares, sense cap ànim de lucre i fent unes recomanacions. Entre altres, hi ha el preu recomanat de 6 euros per llibre i que les transaccions han de ser directes entre els participants –sense intermediaris-. Amb aquest mercat l’Ampa també vol reforçar el foment d’una cultura organitzativa i el sentiment de comunitat entre les famílies del centre. En aquesta edició, l’Ampa ha posat a l’abast els llibres procedents de la socialització d’algunes matèries, sent l’últim any que ho fa.


Comentaris

envia el comentari