Catalunya Diari

El jovent cridem per Lleida!

El jovent cridem per Lleida!| Ares Bordes, Axel Albendea i Ares Masip

 Estem massa acostumades a que ens diguin que el jovent no participem, que no ens impliquem amb el nostre entorn i que allò polític no ens interessa; tot i així quan decidim fer-ho, sovint se’ns tatxa d’immaduresa, allò tant conegut de que “quan creixeu ja canviareu”.
 
Tanmateix, les joves venim a transformar-ho tot; som conscients que al nostre entorn hi ha molta feina a fer i que si volem transformar-la només ho aconseguirem treballant, treballant i treballant. Des dels carrers, espai natural del jovent, però també des dels centres educatius, o des de l’associacionisme actiu de la ciutat, generant alternatives en clau juvenil per subvertir aquest sistema que ens ofega.
 
De la mateixa manera que estem al carrer, recolzem totes aquelles lluites i mobilitzacions que busquen un país més lliure i més just; és per això que davant de les properes eleccions municipals del 24 de maig el jovent cridarem per Lleida, donant suport a la candidatura Crida per Lleida.
 
I per què ho fem? Perquè a diferència de partits polítics institucionals, la Crida per Lleida és una candidatura popular conformada per persones implicades en la nostra ciutat i que creu en una altra manera de fer política, més humana, més propera i centrada a destinar els recursos públics per les necessitats de totes, trencant amb les velles receptes de la socialdemocràcia i amb una aposta clara i ferma per la transformació i la ruptura.
 
A més, la Crida per Lleida també la conformem joves que des del principi hem analitzat i situat en el centre del debat el jovent, identificant que les joves tenim unes necessitats específiques com a subjecte i és així com hem pogut construir un programa on les joves fem polítiques de joves, sense caure en tutelatges ni paternalismes, assumint el fet que com a joves també tenim molt a aportar en la política municipal. Volem millorar l'accés a la Borsa d’Habitatge Jove; volem crear una borsa de treball digne per a totes nosaltres, que posi en contacte el jovent aturat amb les empreses i que garanteixi una contractació que respecti els drets laborals; Pretenem divulgar el cooperativisme entre el jovent i lluitar per garantir l’oferta i l’accés a les escoles-taller, així com per un pla d'actuació per la igualtat de gènere, destinat a eradicar les actituds sexistes i discriminatòries entre el jovent. Creiem que es indispensable que se’ns garanteixin els mecanismes de participació i pretenem també potenciar els espais juvenils autogestionats i facilitar fer activitats culturals i esportives en espais públics. Finalment creiem que es totalment necessari fomentar un oci jove crític i productiu, en contraposició a l’oci de consum.
 
Per tots aquests motius, animem al jovent lleidatà a donar suport i recolzament a la candidatura municipal Crida per Lleida, una altra manera de fer política és possible, al carrer, a les aules, als centres de treball... i també a la Paeria. El pròxim 24 de maig el jovent cridem per Lleida.
 
Ares Bordes, Axel Albendea i Ares Masip, membres de la Crida per LleidaComentaris

envia el comentari