Catalunya Diari

El jurat popular declara culpable per majoria l'acusat de matar i esquarterar un compatriota a Lleida

L'absol de profanació de cadàver i absol també el seu cunyat d'encobriment

Un mossos emmanilla l'acusat de matar i esquarterar un compatriota a Lleida. | LleidaDiari.cat

El jurat popular ha declarat culpable d'homicidi per majoria (7 vots a favor i 2 en contra) l'acusat de matar i esquarterar l'any 2011 un compatriota seu a Lleida. Ha considerat provat que C. J. de los S., d'origen dominicà i 39 anys, va matar P. M., de 51 anys, al pis de la víctima i després el va arrossegar fins al seu pis on el va esquarterar. El jurat, però, l'ha absolt de profanació de cadàver (6 vots a favor i 3 en contra) en considerar que va esquarterar el cos per intentar desfer-se d'ell però no amb la intenció de faltar-li al respecte. El tribunal popular ha absolt per unanimitat l'altre acusat, O. C., de 34 anys, per encobriment. El seu advocat, José Antonio Calles, ha explicat que, tot i que el jurat ha considerat que l'acusat del crim li va explicar els fets, reconeixen que llavors eren família ja que era el seu cunyat. Un cop fet públic el veredicte, el jutge ha absolt 'in voce' O. C. Ara, l'Audiència de Lleida haurà de decidir la pena que imposa a l'acusat del crim. La fiscalia manté la seva petició de dotze anys i mig per homicidi. La seva defensa, representada per Mario Domingo, ha sol·licitat que se li imposi la pena mínima. Ha lamentat la decisió del jurat ja que considera que durant els tres dies de judici s'han presentat testimonis i proves que han generat molts dubtes i que han obert la porta a la possibilitat que en el crim van intervenir altres persones.

El jurat popular ha considerat provat per unanimitat que l'acusat del crim i la víctima es van barallar dies abans i que les parts del cos trobades al riu Segre eren de la víctima, segons els informes presentats pels forenses. També han considerat provat, per majoria, que l'acusat del crim va matar la víctima i que aquest li va explicar al seu cunyat, tot i que tots dos han negat els fets al judici. Han absolt però d'encobriment al cunyat perquè el codi penal no considera delicte l'encobriment entre familiars. És per això que durant la vista, la fiscalia va intentar demostrar que l'acusat d'encobriment no era la parella de la germana de l'altre acusat sinó que només vivia amb ella. 

El jurat però no ha donat la raó a la fiscalia en aquest punt però sí en considerar C. J. de los S. l'autor del crim. El ministeri públic, en les seves conclusions, va explicar que hi havia prou proves indirectes per declarar l'acusat culpable d'homicidi. Entre elles, que el jurat popular ha donat per vàlides, els rumors de la comunitat llatina de Lleida que ja comentaven que l'acusat havia matat la víctima i havia fugit. També, la sang de la víctima trobada al pis de l'acusat, la seva fugida precipitada així com les confessions d'alguns testimonis en la seva primera declaració judicial. També les contradiccions i mentides dels testimonis. 

El judici a l'acusat del crim i a un altre home acusat d'encobrir-lo va començar dilluns i la presentació de proves i testimonis es va allargar fins dimecres. El jurat popular ha estat deliberant tot el dijous i aquest divendres al matí ha fet públic el veredicte. 


Comentaris

envia el comentari