Catalunya Diari

El jutge cita a declarar la mare de Nadia Nerea aquest divendres al migdia

El jutge cita a declarar la mare de Nadia Nerea aquest divendres al migdia| Text i fotografia: ACN

El jutge cita a declarar la mare de Nadia Nerea aquest divendres al migdia. Per la seva part, el pare de la nena d'11 anys d'Organyà que té tricotiodistròfia, Fernando Blanco, continua detingut a la seu policial a l'espera de passar a disposició judicial.

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de La Seu d'Urgell ja va acordar dimecres l'entrada i registre en el domicili familiar de la menor. Aquest escorcoll, que es va fer en presència del jutge que porta el cas, es va allargar fins a mitjanit.

Els progenitors de la petita van ser detinguts dimecres al vespre per un presumpte delicte d'estafa després que un jutge els ordenés entregar el passaport i els informes mèdics de la menor. El magistrat els investiga per determinar si han estafat les persones que han fet donacions per valor d'un milió i mig d'euros perquè la nena pogués fer un tractament a l'estranger. La Fiscalia, de moment, no creu oportú prendre cap mesura de protecció de la nena, que ha passat la nit "amb una família propera als seus pares".

El magistrat va ordenar aquest dilluns la immobilització dels comptes on s'han rebut les donacions pel cas Nadia amb l'objectiu d'investigar presumptes irregularitats en la gestió d'aquests fons davant les informacions que apunten a un engany sobre el tractament experimental de la malaltia de la petita, una tricotiodistròfia, i el seu cost, així com la identitat dels especialistes als quals hauria recorregut la família.


Comentaris

envia el comentari