Catalunya Diari

El Jutjat de Família de Lleida, col·lapsat

El Jutjat de Família de Lleida, col·lapsat| Redacció - Fotografia: lleidaalminut.com

 

El Jutjat de Família de Lleida està "col·lapsat", segons ha denunciat aquest dimecres el sindicat UGT-Terres de Lleida, ja que el volum de feina i d'assumptes pendents que hi ha i que tenen que gestionar els treballadors, resulta "insuportable per a la plantilla i per a les persones que van al jutjat".

En aquest sentit, des d'UGT-Terres de Lleida han explicat que el passat 17 de desembre passat es va portar a terme la inspecció del Jutjat 7 de Lleida, especialitzat en Dret de Família, i el 30 de desembre des de la Secretaria de Coordinació Provincial de Lleida es va emetre el corresponent informe. En aquest, "es qualifica la situació com a complicada". No és difícil d’entendre quan observem que el nombre d’assumptes ingressats en 2013 i la previsió del darrer trimestre de 2014 sumen 2.160 assumptes, la qual cosa suposa superar més del 116% el mòdul que estableix el CGPJ que són 998 assumptes.
 
Els assumptes pendents són temes relacionats amb el dret familiar, a qüestions tan delicades com divorcis, separacions, guàrdia i custodia de menors, incapacitacions, internaments psiquiàtrics i adopcions, entre d’altres. I aquests estan augmentant exponencialment i han de tenir una resposta coherent amb el dret a la ciutadania a rebre de l’Administració de Justícia un servei públic prestat amb agilitat i eficàcia. No obstant, segons UGT-Terres de Lleida, "això no s’està produint en l’actualitat i en el corresponent informe s’aconsella l’augment de la plantilla. Fins a dia d’avui només s’ha tingut en compte la incorporació de un jutge de reforç".
 
És per aquest motiu que la Junta de Personal sol·licita coherència i una resposta real que pugui descarregar de treball la plantilla actual i que doni agilitat i celeritat als assumptes de tan delicada índole i que resulten vitals per a la ciutadania.


Comentaris

envia el comentari