Catalunya Diari

El millor formatge de Catalunya és el Reixagó, un parmesà elaborat amb llet crua de vaca

S’ha escollit en el concurs de la fira Làctium de Vic
El Reixagó ha estat premiat com el millor formatge de Catalunya | Twitter

Aquest cap de setmana del 13 i 14 de maig s'ha celebrat a la ciutat de Vic la firà Làctium 2017, la mostra de formatges catalans en la qual hi ha participat més de 40 formatgeries artesanes de Catalunya. El principal objectiu d'aquesta fira és la divulgació de la cultura del formatge artesà, contribuint al seu posicionament en els valors actuals de consum. Com en cada edició, s'ha celebrat el 'Concurs de Formatges Artesans de Catalunya', per premiar al millor producte català de la fira Làctium d'aquest 2017. Després de disputar-se el premi diversos formatges, el guanyador ha estat el Reixagó, el producte estrella de la formatgeria Reixagó, una granja situada entre Olost i Prats de Lluçanès, segons informa 'Vilaweb'. El millor formatge català està elaborat amb llet crua de vaca provinent de les pastures de la granja. És un producte molt semblant al parmesà però amb llet crua.

Segons el descriuen la formatgeria Reixagó, és un formatge «de pasta dura, cuita, de llarga maduració amb un gust agradable, dolç i afruitat al centre i intens i amb certa picor a mesura que s’acosta a l’escorça». Aquest producte és exclusiu per la gran complexitat en la seva realització. A més d’escollir el millor formatge de Catalunya a través del concurs, la fira Làctium de Vic també oferia més de 25 premis classificats en nou categories diferents, entre les quals hi ha formatges blaus, serrats d’ovella, tupins i matons, entre d’altres, amb tres subcategories. Aquest 2017, la majoria dels guardons s’han repartit entre les formatgeries provinents de les zones de la Catalunya Central i la Catalunya prepirinenca.



Comentaris

envia el comentari