Catalunya Diari

El municipi de Calella promociona els Pirineus

El municipi de Calella promociona els Pirineus| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 En l'acte inaugural, l'alcalde urgellenc ha destacat que ser presents en aquesta fira "permet fer una promoció conjunta de tot el territori, ja que podem donar a conèixer la realitat de totes les comarques que conformen el Pirineu". Batalla, que ha volgut destacar davant el públic de Calella i del Maresme "la màgia del Pirineu", ha remarcat també "l'aposta de superar els reptes actuals tot tenint en compte el nostre territori i així poder contribuir al país des del Pirineu".
 
L'alcalde de la Seu d'Urgell també ha volgut agrair als organitzadors d'aquesta important fira que té lloc a Calella el fet d'haver escollir el Pirineu per ser la primera de les tres edicions que aquest certamen dedicarà al territori sota el títol 'Catalunya, les arrels d'un país únic'. Batalla ha afegit que el fet que els Pirineus es trobin presents en aquesta localitat de costa és com "fer un mar i muntanya", tot fent servir un símil culinari.
 
L'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) ha estat l'encarregat de coordinar aquesta trobada promovent la presència dels diferents ens públics, agents econòmics i professionals amb la intenció de donar un impuls a la promoció conjunta de les comarques del Pirineu.
 
La mostra s'estructura en quatre grans àmbits: el medi natural, el patrimoni, el turisme i l'artesania. Dins la fira també hi ha una exposició sobre el patrimoni pirinenc, amb imatges i objectes emblemàtics d'aquests territoris, com el romànic de la Vall de Boí.
 
Altres activitats destacades són el concert del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), la projecció de curts de la Mostra de Cinema de Muntanya PICURT, una demostració de gossos d'atura, la baixada d'un rai i l'encesa d'una falla a la platja, així com música i dansa tradicional.
 
El recinte firal global d'aquesta fira compta amb prop de 5.000 metres quadrats, més de 100 expositors i 60.000 visites que se celebra coincidint amb la festa major d'aquest.


Comentaris

envia el comentari