Catalunya Diari

El nou Hospital de Dia Pediàtric i Obstètric de l’Arnau, al 2013

El nou Hospital de Dia Pediàtric i Obstètric de l’Arnau, al 2013| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 Com a principal novetat, aquest dispositiu assistencial ambulatori permetrà un accés més directe dels infants a l’HUAV i una atenció més independent, tal com ha destacat René, que ha felicitat els responsables d’aquesta planificació, que evita l’accés dels menors a la zona d’hospitalització.
 
Pel que fa a consultes externes, i tenint en compte tant l’assistència pediàtrica com l’obstètrica, es preveu una atenció anual superior a les 7.000 primeres visites. A més, les instal·lacions tindran capacitat per atendre 290 sessions de tractament/any.
 
En termes econòmics, les obres suposen una inversió de 1.799.284 euros aportats per la Diputació de Lleida i s’emmarquen dins del conveni de col·laboració que aquesta Corporació va signar amb l’ Institut Català de la Salut (ICS) l’any 2011.
 
Al marge de les obres del nou Hospital de Dia Pediàtric i Obstètric, i dins d’aquesta mateixa inversió, s’han inclòs la millora de l’espai dedicat a l’admissió d’usuaris i la construcció d’uns nous vestidors, que estan ubicats al soterrani de l’edifici i suposen una millora en confort per als 1.600 professionals que treballen a l’HUAV.
 
5,5M€ en millores a equipaments sanitaris arreu de la província
D’altra banda, Reñé ha destacat que la Diputació de Lleida ha consignat en el pressupost 2012 una inversió total de 5,5 milions d'euros per a actuacions en diferents equipaments sanitaris territorials. En aquest sentit, i en relació amb l’HUAV, es destinaran 1,3 milions per a la realització de noves actuacions, com ara la posada en funcionament d’un TAC o un accelerador lineal, entre altres.
 
Durant la seva visita a l’HUAV, Reñé  ha estat acompanyat del director dels serveis territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré; del gerent territorial de l’Institut Català de Salut (ICS) a Lleida, Jaume Capdevila; del director de serveis Generals de l’hospital, Ramon Sorribes, del director econòmic de l’hospital, Àngel Ferrando;  del director mèdic, Alfredo Jover; de l’adjunta d’infermeria Ester Aliet, i també de la Cap de l’Àrea d’Organització i Gestió de Presidència de la Diputació, Marlen Minguell,  del  Cap de Relacions amb el Món Local, Joan Eroles, i la tècnica de la Diputació, Divina Farreny.


Comentaris

envia el comentari