Catalunya Diari

El nou model d'establiment de Mercadona inclou novetats a totes les seccions

Aquests canvis s'aplicaran a 125 botigues

Mercadona renovarà molts dels seus establiments. | Cedida

Mercadona ha inaugurat avui el primer establiment que segueix el concepte de botiga intel·ligent pel qual han decidit apostar. Es troba al carrer d'Alfredo Marquerie de Madrid i destaca pel nou disseny i les novetats implantades a totes les seves seccions. El grup valencià té previst invertir 180 milions d'euros a remodelar 126 botigues que té repartides per tot l'Estat. Aquesta nova proposta es basa a crear grans espais diàfans pintats amb colors càlids que faciliten l'entrada de llum natural.

Els establiments que se sotmetin als canvis tindran, entre altres coses, una doble porta de vidre que evitarà corrents d'aire. També hi haurà espais especials per a la llet fresca i els sucs refrigerats, un nou punt pels productes de carn, i una zona central per a la perfumeria i cosmètica especialitzada. Una altra de les grans novetats d'aquestes botigues és la màquina per esprémer suc de taronja al moment.

A més, no només hi haurà novetats a les seccions i al supermercat en si, sinó que també n'hi haurà en alguns dels accessoris, com els carros i les cistelles, que es faran molt més ergonòmics i lleugers. També destaca la nova caixa enregistradora que han dissenyat al costat de l'Institut de Biomecànica de València. Juan Roig ha decidit apostar per crear establiments que afectin menys al medi ambient i ha promès que aquestes botigues reduiran fins a un 40% el consum energètic gràcies a una millora a l'aïllament tèrmic i acústic. Els nous centres comptaran amb una il·luminació LED automatitzada que es regularà per zones i moments del dia.

Els dispositius tecnològics seran una altra de les grans apostes de Mercadona. Els nous centres comptaran amb tauletes electròniques que substituiran el paper en les gestions administratives per optimitzar processos i així saber com va la gestió de la tenda a temps real. Això facilitarà la presa de decisions i contribuirà en el processament ràpid dels productes frescos.


Comentaris

envia el comentari