Catalunya Diari

El Parador de Turisme del Roser de Lleida entrarà en funcionament entre gener i febrer del 2017

El Parador de Turisme del Roser de Lleida entrarà en funcionament entre gener i febrer del 2017| Text i fotografia: ACN

 

El Parador de Turisme de Lleida entrarà en funcionament entre gener i febrer del 2017, després de diverses demores en la seva construcció, segons ha anunciat aquest dimarts la secretaria d'Estat de Turisme, Isabel Maria Borrego, durant una visita a la recta final de les obres que executa Turespaña i que suposaran en total una inversió d'un 12,5 milions d'euros. 

La previsió és que el 15 de novembre l'empresa constructora faci el lliurament de l'obra i ja només restarà acabar la decoració i la instal·lació del mobiliari. Paral·lelament, l'Ajuntament de Lleida està enllestint les llicències d'activitat i d'obertura de l'establiment. El parador, ubicat a l'antic convent del Roser, en ple Centre Històric de la capital del Segrià, disposarà de 53 habitacions –una de les quals adaptada, una suite i dues habitacions familiars-, a més d'spa, menjador, restaurant i pàrquing, entre altres serveis.
 
La ciutat de Lleida entrarà a formar part de la xarxa estatal de Paradors de Turisme, amb la posada en funcionament en els pròxims mesos del parador ubicat a l'antic convent dominic del Roser. Serà el quart de la demarcació –després dels d'Arties, Vielha i la Seu d'Urgell- i esdevindrà el 95è de la xarxa estatal que gestiona Turespaña, a banda d'un altre establiment franquiciat a Portugal. La secretaria d'Estat de Turisme, Isabel Maria Borrego, i la directora general de Turespaña, Marta Blanco, han visitat aquest dimarts la recta final de les obres, acompanyades per la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, i l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, i altres responsables municipals.
 
Després de la visita, Borrego ha explicat que les obres es troben en la seva recta final, amb la previsió que el Parador de Turisme de Lleida finalment pugui obrir portes entre gener i febrer del 2017. Abans, però, queden pendents alguns serrells com ara la instal·lació d'una línia elèctrica, pas que ja permetrà cap al 15 de novembre a l'empresa constructora fer el lliurament de l'obra a la intervenció general de l'Estat. A més, restarà encara la col·locació del mobiliari i la decoració –que es troben en procés de licitació-, de la mateixa manera que l'obtenció de les llicències d'activitat i d'obertura que està acabant l'enllestir la Paeria. En total, el cost total de l'obra serà d'uns 12,5 milions d'euros, finançats per Turespaña.
 
Segons les previsions inicials, les obres de construcció del parador del Roser, que van començar el març del 2010, havien de durar dos anys i mig tot i que la crisi econòmica i el fet que l'empresa adjudicatària presentés suspensió de pagaments han allargat la durada dels treballs. Malgrat tots aquests entrebancs, la secretària d'Estat de Turisme ha destacat que el parador de Lleida es troba en un lloc "emblemàtic" de la capital del Segrià –en ple Centre Històric- i s'ha mostrat convençuda que "ajudarà a dinamitzar turísticament Lleida amb l'atracció de turistes internacionals". 
 
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat que formar part de la xarxa estatal de Paradors de Turisme suposa per Lleida "estar en l'excel·lència del turisme" i ha remarcat que el parador ha permès "la rehabilitació d'un edifici històric i, a la vegada, la contribució a la rehabilitació del Centre Històric". Isabel Maria Borrego ha explicat que el de Lleida se suma als Paradors de Turisme, una "xarxa forta i que és sinònim d'Espanya i un exemple per a altres països". Així, ha recordat les dificultats financeres per les quals va passar la xarxa durant la crisi tot i que ha repuntat en els darrers anys. El 2015 va tancar amb prop de 4 milions d'euros de beneficis i aquest 2016, la previsió és superar els 20 milions. 


Comentaris

envia el comentari