Catalunya Diari

El parc familiar que està previst que s'instauri a les Basses crearà uns 200 llocs de treball

El parc familiar que està previst que s'instauri a les Basses crearà uns 200 llocs de treball| Redacció - Fotografia: Laura Biela

 

El cap de l’Oposició i líder de CiU a la Paeria, Joan Ramon  Zaballos, ha afirmat aquest dilluns que el projecte de parc familiar per a la recuperació de les Basses d’Alpicat, que promou el grup nacionalista i s’està treballant juntament amb l’equip de govern municipal, es definirà abans de l’estiu i podria crear 120 llocs de treball directes i 100 més d’indirectes.

Així ho ha dit Zaballos durant el tradicional esmorzar de Nadal amb la premsa, que ha comptat amb la presència de tots els membres del Grup Municipal de CiU a la Paeria. Zaballos ha avançat que el Parlament aprovarà pròximament, juntament amb la Llei de Pressupostos, una clàusula que permetrà la instal·lació de superfície comercial en una part de les Basses, tot i que aquest serà un element secundari dins el concepte de parc i serà molt menor a la superfície comercial prevista inicialment per l’equip de govern.
 
El cap de l’Oposició ha detallat que el parc tindrà una estructura similar a la que històricament ha tingut les Basses: amb un espai on s’haurà de pagar un preu per entrar –abans era per gaudir de les piscines, en el futur seran uns altres els elements, més atractius i adequats a les necessitats d’oci de l’any 2014- i un altre espai verd obert de lliure accés al públic, a més a més de les actuals instal·lacions esportives municipals.
 
Zaballos ha assegurat que un cop superat l'escull legal i polític el projecte entrarà en la fase de definició i abans de l’estiu es començaran a buscar els inversors necessaris per tirar-lo endavant, amb la col·laboració de la Generalitat i de l’Ajuntament de Lleida, que en tot moment conservarà la titularitat pública d’aquest espai emblemàtic de Lleida.
 
D'altra banda, Zaballos ha dit que el Grup de CiU pretén arribar a un acord amb l’equip de govern per la lluita contra l’atur que es vegi reflectit amb un esforç econòmic important en els Pressupostos del 2014. El líder opositor ha recordat que CiU va llançar la proposta d'una cimera local contra l'atur el mes d’abril passat i ha lamentat que hagin passat tants mesos en concretar les propostes municipals per a l’ocupació. Tot i això, Zaballos confia que les mesures siguin efectives, si finalment s’arriba a un acord per als Pressupostos, que s’han d’aprovar el pròxim dilluns dia 16 de desembre.
 
El líder de l’oposició a l’Ajuntament de Lleida també s’ha mostrat obert a arribar a més pactes amb l’equip de govern en el futur sempre que sigui en benefici de la ciutat i sense excloure cap escenari, tenint en compte l’actual context d’incertesa política i econòmica a Lleida i al conjunt de Catalunya.
 
Sobre els comptes per a l'any que ve, Zaballos també ha detallat que les altres esmenes de CiU aniran en la mateixa línia marcada pel grup nacionalista en els últims anys: tractar de pal·liar els efectes de la crisi, assegurar la cohesió social a la ciutat i aprofundir en la promoció econòmica i turística de Lleida per convertir-la en un pol atractiu per als visitants que pugui generi un major impacte econòmic. L’educació i el manteniment de l’urbanisme de la ciutat, incrementant les partides destinades al microurbanisme, seran també qüestions a prioritzar en els Pressupostos, dins les esmenes que presentarà CiU.


Comentaris

envia el comentari