Catalunya Diari

El Ple de la Paeria reprova al regidor del PP Pau Pintó per titllar d’"assassins" els assistents a la Via Catalana

El Ple de la Paeria reprova al regidor del PP Pau Pintó per titllar d’"assassins" els assistents a la Via Catalana| Redacció - Fotografia: CiU Ajuntament de Lleida"És un dia trist perquè hem de presentar una moció per reprovar a un company del consistori per la seva actitud al titllar d’assassins a milers de ciutadans de Catalunya, entre ells moltes lleidatanes i lleidatans, que es van manifestar pacífica i democràticament el passat 11 de setembre (...). I des del grup de CiU creiem que el que ha passat mereix una reflexió i una rectificació ja que el que ha passat no és ni puntual, ni anecdòtic", ha afirmat el cap de l’Oposició i líder de CiU a la Paeria, Joan Ramon Zaballos, qui ha lamentat que Pintó encara no s’hagués disculpat públicament més de dos setmanes després de fer unes acusacions molt greus i que el Partit Popular tampoc no hagi pres mesures disciplinàries respecte aquest regidor.

"Com a polítics – que lliurement hem decidit representar a un grup de gent dins del joc democràtic per millorar la vida dels nostres conciutadans – hem de vetllar perquè les nostres actituds i discursos tinguin un grau superior de responsabilitat i respecte. Reflexioni senyor Pintó, i en aquesta reflexió crec que no hi ha espai per amagar-se darrera de les pressions del partit, o les estratègies conjunturals que vulgui marcar algú per interessos de poder", ha afegit Zaballos dirigint-se al regidor que va insultar als participants en la Via Catalana.

Pel que fa als altres punts de l’ordre del dia del Ple, sobre l’expedient de modificació crèdit de 2 milions d’euros del pressupost de 2013, el grup de CiU s’ha abstingut al no poder votar partida per partida i al considerar un mal exemple de gestió la nova aportació de 395.000 euros al Centre de Negocis i Convencions (CNC) de la Llotja. "És sorprenent la facilitat amb la què transferim diners a una S.A. per pagar un impost –l’IBI- quan ens ha costat tant justificar com a ajuts socials, l’impost de la plusvàlua que afecta a persones desnonades de la seva llar, per exemple. No anem bé amb la Llotja, els números que presenta any rere any no són bons i ni tant sols fem les paus. Necessitem una reflexió serena, nítida i acurada i debatre sobre el futur d’aquest equipament i buscar la millor manera per gestionar-lo", ha afirmat la portaveu de CiU Bea Obis per justificar el sentit del vot del grup nacionalista.

D’altra banda, els grups de CiU i PSC han consensuat les respectives mocions presentades sobre el futur del Museu Morera i han aprovat un text que ressalta el paper de la Comissió de Seguiment del Museu en el projecte anunciat per l’equip de govern de traslladar el centre d’art a la seu de l’antiga Audiència a la Rambla de Ferran. Així mateix, la moció aprovada demana la implicació en el finançament de la Generalitat i l’Estat. La portaveu nacionalista Bea Obis ha reclamat que es permeti als membres de la Comissió "examinar la documentació pertinent que defineixi i avali aquesta iniciativa, des del punt de vista tècnic i econòmic. I amb un pla de viabilitat sòlid, que contempli tots els ets i uts d’aquesta futura rehabilitació de l’Audiència". Finalment, l’alcalde de Lleida s’ha compromès a convocar novament la comissió per al dia 21 d’octubre.

Pel que fa a la moció socialista que demanava la retirada dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2014, CiU s’ha sumat al rebuig a uns comptes, que com ha denunciat el regidor Antoni Postius "un cop més, queda clar que Lleida no compta res per a l’Estat espanyol amb una disminució en inversions de gairebé el 70% a les comarques de Lleida". Postius ha conclòs per justificar el vot favorable a la moció que "el pressupost és l’expressió quantificada de la voluntat política d’un govern i la del govern central ja sabem quina és: ofegar els comptes de Catalunya i obligar-nos a fer un inacceptable esforç d’austeritat, que posa en risc sanityat, educació i polítiques socials de les autonomies i l’administració local".

Per últim, el Ple també ha aprovat per unanimitat les mocions sobre els Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona 2022 i la iniciativa de suport als emprenedors 'Emprèn en 3'.


Comentaris

envia el comentari