Catalunya Diari

El Ple de l'Ajuntament de Lleida aprova les Ordenances Fiscals 2016, amb el vots del PSC, Crida C's

El Ple de l'Ajuntament de Lleida aprova les Ordenances Fiscals 2016, amb el vots del PSC, Crida C's| Text i fotografia: ACN

El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha donat llum verda aquest divendres a l'expedient d'Ordenances Fiscals 2016 amb els vots favorables del PSC, la Crida-CUP i C's. Fruit de l'acord assolit aquest dijous entre el PSC i la Crida-CUP, l'any vinent es congelarà l'IBI per a la majoria de lleidatans i s'aplicaran rebaixes de forma progressiva en el rebut per als habitatges amb un valor cadastral inferior a 30.000 euros -descompte dels qual es beneficiaran 9.766 famílies-.

La resta de formacions -CiU, ERC, el Comú i PP-, que defensaven una rebaixa lineal de l'IBI del 2% per a tots els rebuts, no han aconseguit sumar els suports necessaris per tirar endavant la seva proposta.

La proposta inicial del PSC -i que es manté en les Ordenances aprovades- preveia la congelació de l'IBI i ajuts de 100 euros per a les famílies que tinguessin un pis amb un valor cadastral igual o inferior a 20.000 euros, mesura de la qual s'haurien beneficiat només 3.760 famílies lleidatanes. Després del pacte assolit aquest dijous per l'equip de govern socialista i la Crida per Lleida-CUP, i que s'ha ratificat en la votació durant el Ple d'aquest divendres de l'expedient de les Ordenances Fiscals 2016, s'amplia la rebaixa en aquest impost per als habitatges amb un valor cadastral inferior als 30.000 euros, que s'aplicarà de forma progressiva i que podrà anar del 4,3% al 100% del rebut. D'aquesta manera prop de 10.000 famílies lleidatanes tindran un descompte en l'IBI l'any vinent.

Altrament i també fruit de l'acord entre el PSC i la Crida-CUP, els propietaris d'habitatges de l'Horta que disposin de sòl rústic i un 50% dels seus ingressos familiars provinguin de l'explotació agrària es beneficiaran d'una rebaixa del 10% en l'IBI. També es crea una ajuda social en el lloguer de l'habitatge habitual en funció de la renda del llogater, sempre i quan l'IBI consti en el lloguer. Tot i això, les diferents confessions religioses, així com els sindicats i fundacions seguiran sense pagar IBI tal com també demanava la Crida-CUP ja que el PSC s'ha emparat en les exempcions que aquests col·lectius tenen blindades per llei per rebutjar aquesta petició.

Modificació del pressupost
Altrament, el Ple ha aprovat, amb els vots a favor de la Crida-CUP, C's i del PSC, la modificació del pressupost de l'Ajuntament de Lleida del 2015 per un import de 2,9 milions d'euros, que la Paeria destinarà al pagament de factures pendents a proveïdors. El Comú ha votat en contra de la proposta, mentre PP, CiU i ERC-Avancem s'han abstingut.

Finalment l'expedient d'Ordenances Fiscals 2016 ha quedat aprovat amb els vots favorables del PSC, C's i la Crida-CUP, mentre CiU, ERC-Avancem, PP i el Comú hi han votat en contra.


Comentaris

envia el comentari