Catalunya Diari

El PP demana que la Paeria rebaixi l'IBI un 15% a la ciutat de Lleida

El PP demana que la Paeria rebaixi l'IBI un 15% a la ciutat de Lleida| Redacció - Fotografia: PP Ajuntament de LleidaEl regidor i portaveu del PP, Joan Vilella, ha presentat lles esmenes a les Ordenances Fiscals del 2014 i ha explicat que, segons les dades del Ministeri d’Hisenda, si l’Ajuntament de Lleida actualitzés el valor cadastral dels immobles, l’IBI a la ciutat de Lleida tindria, automàticament, una reducció d’un 15% i això, traduït en euros, significa que els rebuts de l’IBI pels ciutadans de Lleida tindrien de mitjana, una reducció de 68 euros respecte el que es paga actualment. Además, ha afegit que si aquest impost tan sols es congela com proposa l’alcalde Ros, la ciutat de Lleida continuarà sent la capital de província d’Espanya amb l’IBI més car.

Vilella ha afirmat que després que l’IBI s’ha incrementat un 10% en els darrers dos anys a la ciutat de Lleida, "el senyor Ros el que ha de fer no és congelar aquest impost, sinó abaixar-lo ara i no esperar a l’any que ve com una mesura electoralista·. En aquest sentit, ha afegit: "En aquest cas el senyor Ros actua com un simple copión de les males pràctiques del seu antecessor en el càrrec".

Pel que fa a les taxes per serveis educatius, des del Grup Municipal del Partit Popular es proposa per a les Escoles Bressol Municipal suprimir la matrícula de 50 euros, reduir la quota mensual dels 125,5 euros mensual a 110 i tornar a establir una bonificació pel servei de menjador per totes les famílies que tinguin una renda per càpita inferior a 4.800 euros.

En un altre esmena, el PP reclama una bonificació del 50% de la quota íntegra de l’IBI per a les empreses o establiments comercials que s’ubiquin a la ciutat de Lleida i que generin, com a mínim, cinc llocs de treball efectius i que es mantinguin durant la vigència de la bonificació que tindria una durada de tres anys.


Comentaris

envia el comentari