Catalunya Diari

El PP insta a prioritzar les ajudes a les famílies i al foment de l'emprenedoria

El PP insta a prioritzar les ajudes a les famílies i al foment de l'emprenedoria| Redacció - Fotografia: PP Ajuntament de Lleida

pressupostos de l’Ajuntament de Lleida per l’any 2013

El regidor i portaveu del PP a la Paeria, Joan Vilella, ha afirmat que aquests pressupostos eliminen partides necessàries per a donar assistència a les famílies de Lleida i que no aposten clarament per l’emprenedoria com a garantia per a la creació d’ocupació. En aquest sentit, ha detallat que amb la intenció de donar cobertura a aquests objectius prioritaris i sense oblidar les inversions a la ciutat, el PP ha presentat un total de 14 esmenes dividides en tres blocs: inversions urbanístiques, atenció a les famílies i el foment de l’emprenedoria i la creació de llocs de treball.

El regidor i portaveu popular ha indicat que pel que fa referència al primer bloc son conscients de la greu situació econòmica que estem vivim, i que el fet de tenir un pressupost restringit "fa que les nostres propostes estiguin adaptades a l’actual conjuntura econòmica". Entre aquestes propostes, des del grup municipal del Partit Popular es demana una partida per al projecte de l’Escola Bressol de Cappont, "una vella reivindicació dels veïns del barri que es ve posposant any rere any i que ja toca materialitzar", ha matisat Vilella.

Pel que fa referència a l’apartat de vies públiques, infraestructures i mobiliari urbà, des del grup municipal del PP es reclama la urbanització del nou accés al barri del Secà de Sant Pere, l’arranjament de les voreres que queden pendents a l’avinguda Estudi General, paral·leles al lateral del Centre de Cultures Transfronterer, i l’obertura d’un procés participatiu per definir el futur del Pavelló de Vidre. Així mateix es reclama l’arranjament d’un nou carrer a Vila Montcada i l’urbanització de la plaça ubicada al començament del carrer Escultor Gualter, confrontant amb el carrer Costa Magraners, al barri dels Magraners, "una plaça que està pendent d’urbanitzar des de fa més de 15 anys", ha remarcat Vilella.

Més de 12.000 aturats a Lleida
Pel que fa al segon apartat, des del PP s’insta a incrementar la partida d’atenció benèfica i assistència a les famílies. El regidor i portaveu popular ha explicat que amb més de 12.000 persones aturades a la ciutat de Lleida, existeix un elevat nombre de famílies que han de recórrer a l’ajuda pública per a poder menjar i, en aquest sentit, "aquesta partida és vital per atendre les necessitats de molts lleidatans i lleidatanes en risc d’exclusió social i per donar cobertura als ajuts de lloguer per les persones que han estat desnonades o estan en risc de perdre el seu habitatge".

El grup municipal del PP també considera necessari el manteniment de la convocatòria extraordinària d’ajuts per a cobertura de necessitats bàsiques i mantenir la subvenció nominativa a la Coordinadora d’ONG.

Foment de l'Emprenedoria
Respecte al foment de l’Emprenedoria i amb l’objectiu de generar ocupació, el grup municipal del Partit Popular també insta a la creació d’una partida de microcrèdits, dotada amb 100.000 euros, per als emprenedors i que aniria destinada a qualsevol lleidatà que vulgui obrir una petita empresa o comerç, o ampliar o millorar el que té, amb independència de la seva edat o el seu gènere.

Joan Vilella ha denunciat que els pressupostos que ha presentat l’equip de govern municipal "son una broma de mal gust", amb partides d’ingressos sobre dimensionades que no permetran donar compliment a les despeses previstes, i ha afegit que "són ficticis, inadequats i nocius per lluitar contra la crisi que pateixen els ciutadans de Lleida".

Tanmateix, el regidor popular ha remarcat que son uns pressupostos que castiguen a les entitats veïnals, a les cases regionals i a les entitats sense ànim de lucre, a més de ser uns comptes poc efectius i amb partides de cara a la galeria com es la del Foment de l’Ocupació que te un increment ridícul del 0,5 per cent. Finalment, Vilella ha reclamat a l’equip de govern de la Paeria una bona predisposició per a poder negociar uns pressupostos difícils i ha exigit al govern municipal "que tingui una major sensibilitat per les necessitats reals dels lleidatans, que en aquests moments son la creació de llocs de treball i l’accés a l’habitatge".


Comentaris

envia el comentari