Catalunya Diari

El PSC plantejarà a Sánchez tenir grup propi al Congrés

El PSC plantejarà a Sánchez tenir grup propi al Congrés| EP - Fotografia: PSC

proposat president del PSC aquest dilluns pel nou líder del partit, Miquel Iceta

En declaracions als mitjans, Ros ha afirmat que no toca plantejar aquest assumpte al congrés extraordinari del PSC, ja que és un tema a plantejar als congressos ordinaris.

El nou president del PSC ha desitjat que Sánchez sigui un gran secretari general i li ha demanat que "entengui la realitat catalana". Per a l'alcalde de Lleida, entendre aquesta realitat implica reformular la relació entre Catalunya i Espanya perquè, segons la seva opinió, el model autonòmic i constitucional està esgotat. Segons ell, cal "una segona transició, una reforma constitucional" i avançar cap a l'estat federal reconeixent la plurinacionalitat.

Ros ha explicat que ja ha felicitat Iceta pel suport que ha rebut dels socialistes i ha assegurat que el seu partit "està donant mostres molt clares d'un avançament cap a la democràcia interna".

El també primer secretari del PSC de Lleida ha remarcat que la figura de president en una organització va associada a un rol de moderació per aconseguir un objectiu comú que, en el cas del seu partit, és "la reconstrucció de l'espai socialista a Catalunya". "Hem de recuperar aquest espai i, sobretot, la credibilitat entre els ciutadans", ha afirmat Ros, que també ha dit que treballarà per facilitar la volta dels anomenats diputats díscols una vegada que Iceta ja ha manifestat que té la intenció de resoldre de seguida aquesta situació perquè els diputats i diputades puguin tornar a exercir amb plenitud la seva feina parlamentària.

Preguntat per si el seu fitxatge per part d'Iceta significa que ha deixat de ser crític amb el PSC, Ros s'ha limitat a afirmar que una persona d'esquerres "ha de ser crítica tota la vida perquè és l'única manera d'avançar cap al progrés".


Comentaris

envia el comentari