Catalunya Diari

El raper lleidatà Pablo Hasél, a judici el 23 de novembre per la cançó amb amenaces de mort a Àngel Ros

El raper lleidatà Pablo Hasél, a judici el 23 de novembre per la cançó amb amenaces de mort a Àngel Ros| Text i fotografia: ACN

El raper lleidatà Pablo Hasél serà jutjat el pròxim 23 de novembre, acusat d'amenaçar de mort l'alcalde de Lleida Àngel Ros a través d'una cançó. El judici tindrà lloc a dos quarts d'onze del matí al jutjat penal 3 de la capital del Segrià.

La fiscalia de Lleida demana un any i tres mesos de presó pel tema 'Menti-Ros', que es va publicar a la plataforma Youtube el 5 de desembre de 2014. Posteriorment l'alcalde va denunciar el cas a la justícia que va ordenar la retirada del vídeo. L'escrit de fiscalia remarca que la cançó conté expressions dirigides a l'alcalde com ''Àngel malparit, et mereixes un tret, t'apunyalaré, m'has arruïnat, t'arrancaré la pell a tires (...)''.

El raper Pablo Hasél ja va ser condemnat per l'Audiència Nacional a dos anys de presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme per cançons de suport a els GRAPO o ETA, entre d'altres. La condemna va ser ratificada pel Tribunal Suprem el març de 2015. Hasél llavors no va entrar a la presó perquè no tenia antecedents però si ara és condemnat, el més segur és que hi ingressi.

La fiscalia de Lleida considera que Pablo Hasél ha comès un delicte d'amenaces a l'alcalde de Lleida per la lletra de la cançó 'Menti-Ros' on, entre d'altres, feia servir expressions com ''et mereixes una bala, una ganivetada a l'abdomen'' (...) o també, '' que li fotin una bomba que rebentin les seves entranyes i que les seves cendres les posin a la porta de la Paeria''.

Fiscalia també acusa a Hasél d'haver publicat al cap de cinc dies un vídeo de resposta a la mateixa plataforma amb el títol de ''Un alcalde miserable, no un Déu'', on deia que ''si em tanquen a la presó per això, et juro que encara que sigui la darrera cosa que faci te'n penediràs tota la vida, paraula. Pren-t'ho com amenaces, si vols, no és gratuït, és una resposta a què encara em vols fotre més la vida''.


Comentaris

envia el comentari