Catalunya Diari

El Saló F&T acull més de 50 activitats professionals

La Fira de Formació i Treball, que tindrà lloc del 20 al 22 d’abril, comptarà amb 25 famílies de formació i 21 empreses
La Fira de Formació i Treball F&T celebra aquest 2017 l'onzena edició. | LleidaDiari.cat

L’onzena edició de la Fira de Formació i Treball F&T, saló que se celebrarà del 20 al 22 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida, comptarà amb la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades. El saló ocuparà una superfície bruta d’exposició de 4.000 metres quadrats i acollirà més de 50 activitats professionals, entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació, que es desenvoluparan en la sala de conferències del pavelló 3, la zona d’exposició i també a l’exterior del pavelló.

Entre les activitats, s’ha de destacar la quarta Jornada/Concurs d’habilitats i aplicació de vinils autoadhesius als vehicles de Catalunya, organitzada per l’INS Caparrella i la primera que se celebra a Lleida, i els tallers pràctics i dinàmics a l’estand de l’Institut Municipal d’Ocupació de Lleida sobre temes com la seguretat en dispositius mòbils, l’ús de l’Smartphone en la recerca de feina, les noves tendències en la recerca de feina, la robòtica, els nous perfils professionals o l’entrevista de feina. També destaquen les activitats i les demostracions als estands de les famílies i les entitats participants, amb la presència de professors i alumnes. En aquest sentit, els visitants podran gaudir de demostracions de visió artificial, elaboració de pastisseria i rebosteria, tallers de decoració amb fruites, cocteleria sense alcohol, malabars de baristes, exhibició del funcionament d’una impressora 3D de disseny conceptual de personatges, animació i testing de videojocs 3D, simulador de maquinària de moviment de terres, entre d’altres. A l’estand de GlobaLleida es podrà gaudir d’un taller pràctic per fer la imatge a les xarxes socials, d’un text de l’emprenedoria i un altre de talent.


Pel que fa a les conferències s’ha de posar en relleu la que, amb el títol d’Entrena’t per al canvi i descobreix el teu camí, impartirà Isaac Alcayde, actor i pedagog teatral, empresari i coach de la sèrie Merlí de TV3 (dia 20, a les 11.00 hores). També hi haurà xerrades d’orientació organitzades pel SOC i per l’Agència Catalana de Joventut.

 

El saló ocuparà una superfície bruta d’exposició de 4.000 metres quadrats. | LleidaDiari.cat

 

Les 25 famílies de formació representades són activitats físiques i esportives; agrària; arts gràfiques; administració i gestió; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; energia i aigua; ensenyament d’esports; fabricació mecànica; fusta, moble i suro; hoteleria i turisme; imatge i so; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica i comunicació; instal·lació i manteniment; química; sanitat; seguretat i medi ambient; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; transport i manteniment de vehicles i indústries extractives.

 

La fira romandrà oberta dijous dia 20 i divendres dia 21, de 9.30 a 18.00 hores, i dissabte dia 22, de 9.30 a 14.00 hores. L’entrada és gratuïta. La inauguració del saló es farà el dijous 20 d’abril, a les 10.30 hores, al Pavelló 4 de Fira de Lleida i serà presidida pel president del Consell Català de Formació Professional del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ficapal. A més, el divendres, a les 16.00 hores, visitarà el certamen la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. El saló de Formació i Treball F&T és organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i GlobaLleida.Comentaris

envia el comentari