Catalunya Diari

El sector del reg guanyarà protagonisme a la Fira de Sant Miquel de Lleida

El sector del reg guanyarà protagonisme a la Fira de Sant Miquel de Lleida| Text i fotografia: ACN

 

Fira de Lleida potenciarà enguany el sector dels productes i serveis per als regants a través de l'Illa del Reg, un espai temàtic centrat en els regadius i en les comunitats de regants que es consolida edició rere edició com un dels àmbits més importants de la Fira de Sant Miquel. 

L'Illa del Reg és una iniciativa destinada a promoure la bona gestió de l'aigua del reg, debatre les problemàtiques i explicar les noves tendències de l'àmbit dels regadius, fomentar l'intercanvi d'experiències entre els agents del sector i informar sobre el suport que la Generalitat dóna al regadiu a través de l'Oficina del Regant. A més, també s'hi mostren els darrers equipaments d'instal·lació i de manteniment de regs presentats per les empreses del sector.
 
L'Illa del Reg, qualificada com un 'workshop' entre proveïdors i comunitats de regants, està promoguda i desenvolupada des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
 
Han confirmat ja la presència la Generalitat de Catalunya, l'Associació de Comunitats de regants de Catalunya i la Comunitat de Regants del Canal de Pinyana, així com les empreses Hidrolec, Ongrup, Regs RM, Aigües Segarra Garrigues, Prefabricats Galano SL, Rubber-Kim, Ecobalsas, Tecnologia i Regs, Prefabricats Gimeno i Prfv Reixachs.
L'àrea d'exposició dedicada al reg es complementarà amb les jornades sobre transferència tecnològica en reg organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Les jornades tindran lloc els dies 24 i 25 de setembre amb la participació de més de 20 professionals i experts del sector.
 
La 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 30a edició d'Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) tindran lloc del 24 al 27 de setembre de 2015 a les instal·lacions de Fira de Lleida.


Comentaris

envia el comentari