Catalunya Diari

El 'WhatsApp edició or' és una estafa

El 'WhatsApp edició or' és una estafa| Redacció - Fotografia: Facebook Mossos d'Esquadra

 

Molt de compte amb els missatges d'avís que rebeu per descarregar-vos l'actualització d'una aplicació. L'última estafa apareguda a la xarxa és una nova edició del conegut WhatsApp, l'edició or, que es ven com una nova i millorada versió, però que té un cost mensual de 36 euros.

Els Mossos d'Esquadra ja han alertat a través del seu compte de Facebook d'aquesta estafa. Un servei que s'amaga sota un atractiu nom, però que en realitat no existeix. Els usuaris reben l'avís de la nova actualització a través de les xarxes socials, en forma d'invitació a actualitzar la seva versió de WhatsApp.
 
L'edició or es promociona com un servei 'completament interessant', amb més fons de pantalla i emoticones exclusius. Però un cop s'ha seleccionar l''oferta', es redirigeix a l'usuari a una nova web on aquest ha d'introduir el seu número de mòbil. El que aquest no sap és que s'està subscrivint a un servei de missatgeria instantània premium, que cobrarà 1,45 euros per cada SMS que li enviïn, fins un màxim de 36,25 euros al mes. I es aleshores quan aquest comença a rebre missatge multimèdia que dispararan la seva factura telefònica.


Comentaris

envia el comentari