Catalunya Diari

VOX exigirà un recompte de vots a tot l'Estat després dels resultats de diumenge

La formació ultradretana assegura que va detectar un nombre inusualment alt de vots nuls al País Valencià

VOX exigirà el recompte de vots de les eleccions generals de diumenge a tot l'Estat
VOX exigirà el recompte de vots de les eleccions generals de diumenge a tot l'Estat | CEDIDA

El secretari general de VOX, Javier Ortega Smith, ha anunciat que la seva formació exigirà l'escrutini de les butlletes a tot l'Estat de les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat de diumenge passat, després que es detectessin molts vots nuls en els comicis autonòmics al País Valencià.

Demanen un «rigorosíssim compliment de la legalitat»

En declaracions a Intereconomía, Smith ha afirmat que vol fer que hi hagi un «rigorosíssim compliment de la legalitat» i ha assegurat que va ser la seva formació va haver d'exigir que «es complís la LOREG, que obliga totes les juntes electorals provincials obrin tots i cada un dels sobres de totes i cada una de les meses i es comprovin una a una totes les actes, tal com van ser signades per les diferents meses», ha continuat Ortega Smith.

La formació ultradretana ha entrat al Congrés amb 24 diputats, però tenia una espectatives més grans
La formació ultradretana ha entrat al Congrés amb 24 diputats, però tenia unes expectatives més grans | CEDIDA

 

En aquest sentit, el secretari de la formació ultradretana ha defensat aquesta mesura perquè «existeixi vertadera transparència i coincidència» amb el que van votar els ciutadans i la representació al Congrés. Segons el dirigent de VOX, en les eleccions autonòmiques es va detectar «un percentatge molt important de vots mal computats» per l'empresa que va contractar el govern per fer el recompte electrònic. Per això, ha assegurat que els seus representants estaran «molt vigilants i rigorosos» perquè totes les juntes electorals provincials revisin els vots.

Talarn, Sant Miquel de Fluvià i Bossòst, els municipis catalans més favorables a VOX

En les passades eleccions la formació ultradretana va entrar amb força en la política nacional, aconseguint un total de 24 diputats al Congrés per primer cop a la seva història. Un bon resultat, però que es va interpretar amb certa decepció, ja que el partit de Santiago Abascal havia apujat molt les seves expectatives electorals. 

A Catalunya VOX també va aconseguir un escó per Barcelona, si bé no és en aquesta demarcació on trobem més suport per al partit.Els tres municipis catalans més favorables a la formació d'Abascal han estat Talarn, al Pallars Jussà, Sant Miquel de Fluvià, a la comarca de l'Alt Empordà, i finalment Bossòst, a la Vall d'Aran. 


Comentaris

envia el comentari