Catalunya Diari

Eliminen la restricció del 50% d'aforament al comerç a Lleida i el Baix Segre

Els comerços i serveis dels set municipis tindran les mateixes restriccions vigents a la resta del Segrià i la Noguera

Una perfumeria de l'Eix Comercial de Lleida, segueix atenent clients amb cita prèvia
El Procicat elimina la restricció del 50% d'aforament al comerç a Lleida i el Baix Segre i el limita 2,5 m2 per persona | LleidaDiari.cat

El Comité Tècnic del Procicat ha proposat aquest dimecres alleujar les restriccions que afecten empreses de serveis i comerç minorista als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre per la Covid-19 i equiparar-les així a les mesures vigents actualment a la resta del Segrià i la Noguera

. La proposta estableix que l'activitat comercial "s'haurà de dur a terme evitant qualsevol aglomeració" i la distància física es fixa en 1,5 metres, tant en espais tancats com a l'aire lliure. Així mateix, l'aforament màxim permès serà "l'equivalent a 2,5 m² per persona", en lloc del 50% de l'aforament del local autoritzat fins ara. El canvi entrarà en vigor un cop la resolució es publiqui aquest dijous al DOGC.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En la reunió d'aquest dimecres del Comitè Tècnic del Procicat 

En la reunió d'aquest dimecres del Comitè Tècnic del Procicat s'ha acordat proposar que aquest ens modifiqui les mesures aprovades a la Resolució SLT/1941/2020, de 30 de juliol, per la qual es canviaven i es prorrogaven les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la covid-19 a Lleida ciutat i sis municipis del Baix Segre, que quedarien assimilades a les establertes a la resolució SLT/1961/2020, de 31 de juliol, per la qual es modifiquen i es prorroguen mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la covid-19 a determinats municipis de la comarca de la Noguera i de la comarca del Segrià.

L'assimilació esmentada suposaria que, en el que afecta empreses de serveis i comerç minorista als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, l'activitat comercial s'haurà de dur a terme "evitant qualsevol aglomeració". A la vegada, "tant en espais tancats, com en espais a l'aire lliure, la distància física interpersonal de seguretat s'estableix en 1,5 metres" i "l'aforament màxim permès serà l'equivalent a 2,5 m² per persona". A més a més, s'hauran d'aplicar "de manera rigorosa" les mesures del Pla Sectorial de comerç aprovat pel Procicat, que estableix les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat per fer front a la covid-19.

S'establirien inicialment per a quinze dies

Aquestes mesures d'aplicació als set municipis s'establirien inicialment per a quinze dies, i serien vigents des de la seva publicació, previsiblement aquest dijous 13 d'agost, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Així mateix, en la reunió del Comitè Tècnic del Procicat d'aquest divendres està prevista l'avaluació de la continuïtat de les mesures establertes a la Resolució SLT/1961/2020, de 31 de juliol, per als municipis dels Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torreserona, Vilanova del Segrià, Vilanova de la Barca, Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer i a les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.


Comentaris

envia el comentari